To je to što me zanima!

Tigrovi slave: Na 23. rođendan došao i general Ante Gotovina

Odao im je počast: Ante Gotovina se družio s bivšim suborcima i igračima Dragovoljca. Sreo je i satnika Pavkovića, dobitnika nagrade Ponos Hrvatske
Vidi originalni članak

Ante Gotovina pojavio se u plavom odijelu na stadionu Hrvatskog dragovoljca u Sigetu. Ondje su Tigrovi slavili 23. obljetnicu osnutka. U jednom trenutku je zastao i kleknuo pa pozirao sa suborcem u kolicima koji je u Domovinskom ratu ostao invalid. Čvrsto ga je zagrlio.

Nakon toga je zastao s drugim čovjekom u kolicima. Bio je to satnik Marko Pavković. On je bez nogu ostao u prometnoj nesreći 2010. godine kad je na njega, šest sati nakon što se vratio iz Afganistana, naletjela profesorica s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Pavković je zadivio Hrvatsku jer je profesorici sve oprostio i nakon toga se s njom sprijateljio. Te godine dobio je i priznanje Ponos Hrvatske za hrabrost, humanost i nesebičnost. To se priznanje dodjeljuje u organiziciji 24sata.

Pavković je, kao i Gotovina, bio u Tigrovima.

- Hrvatski tigar za Hrvatsku vojsku predstavlja snagu, odlučnost i moć, a za mene predstavlja početak u Hrvatskoj vojsci. Ja sam njihov pripadnik, član Prve hrvatske gardijske brigade - ponosno je rekao general, koji je na stadion Hrvatskog dragovoljca u Sigetu došao u pratnji nekolicine prijatelja te generala Mladena Markača i Ivana Čermaka.

- Bio sam u Rakitju kad su se osnivali Tigrovi. U očima svojih budućih suboraca vidio sam ljubav prema domovini, odlučnost i spremnost na žrtvu. Gotovinu sam upoznao u zapadnoj Slavoniji. Od svojeg dolaska pokazao je spremnost i hrabrost, ali najviše me se dojmila njegova odgovornost i odnos prema svojim vojnicima - rekao je Tomo Medved, predsjednik Udruge ratnih veterana.

Ni kiša koja je pljuštala satima nije mogla pokvariti feštu legendarne Prve gardijske brigade. Pod šatorom u Sigetu kuhali su gulaš i grah, pekli vola, a slavlje je dosegnulo vrhunac kad je predstavljena nova himna nogometnoga kluba Hrvatski dragovoljac “Crna oluja” u izvedbi Siniše Vuce.

Ale, ale, čuvaj se crne oluje. Navijamo, zabijamo, za Dragovoljac živimo. Napadamo, rasturamo, nikad se ne predajemo”, stihovi su himne...

- Bez obzira na to što smo zadnji na ljestvici, našli smo razlog za proslavu. Mi smo takav narod: samo da je kruha i igara. Nadam se da će nam ova Vucina himna pomoći da se maknemo s dna ljestvice - rekao je predsjednik “crnih” Ivica Perković, koji je i sam bio pripadnik Tigrova te je bio ranjen na bojištu u zapadnoj Slavoniji.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • skejt u snijegu 06.11.2013.

    robijaš i njegova klika

  • Zeleni_Zub 06.11.2013.

    Da s vucom obiteljskim nasilnikom i alhoholicarem definitivno će vam krenuti bolje

  • mvlmzg27 06.11.2013.

    Čestitke Tigrovima i hvala vam za sve! Volimo vas! Volimo Antu! Vi i svi oni koji su obranili našu Hrvatsku ste naš ponos!

Komentiraj...
Vidi sve komentare