To je to što me zanima!

Tijekom okupacije umrla su 34 djeteta. Slika uplakane curice u plavom kaputiću obišla je svijet

STRAHOTE VUKOVARA Najmlađe dijete koje je zbog rata izgubilo svoj život bilo je staro tek nekoliko sati i umrlo je radi nedostatka kisika. Najstarije stradalo dijete poginulo je šest dana prije svog 18. rođendana...
Vidi originalni članak

Tijekom okupacije Vukovara i svakodnevnih granatiranja 1991. godine, 34 djece je izgubilo život. Stotine djece je ranjeno, a nakon pada grada stotine njih završilo je u logoru u Sremskoj Mitrovici te su se kasnije izašli u razmjeni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najmlađe dijete koje je zbog rata izgubilo svoj život bilo je staro tek nekoliko sati i umrlo je radi nedostatka kisika. Najstarije stradalo dijete poginulo je šest dana prije svog 18. rođendana. Među ubijenom djecom je i Igor Kačić. Imao je svega 16 godina. Igor je odveden iz dvorišta bolnice na Ovčaru i smaknut samo zato što je njegov otac, Petar Kačić, bio branitelj.

SVJEDOK UŽASA Ispovijest vojnog tužitelja JNA: 'Vidio sam kako tuku Hrvate u logoru. Mlatili su i osakaćene'

Jedno od najpoznatijih dječjih lica Vukovara je ono Željke Jurić - uplakane djevojčice u plavom kaputiću.

Njena fotografija obišla je svijet i upozorila na sve strahote koje su tih dana zadesile Vukovarce, one najstarije i one najmlađe. Tri mjeseca su se skrivali u podrumima, slušali eksplozije u crnim noćima, u zagrljaju majke.

U vukovarskoj bolnici tijekom tri mjeseca okupacije rodilo se 16 djece.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • Rocky Malboa 17.11.2021.

    Da je bilo prave vojske rat bi završio za dva tjedna aj ne lažite više. 🤗

  • Hr.repka 17.11.2021.

    I dan danas zločinci šeću u Vukovaru nikog ne interesira političari samo pričaju price mislio sam da će ministar medvjed nešto kvalitetnije odradit al očito i od toga nista

  • OBJEKTIVNIopettu 17.11.2021.

    Nadam se da zivuce majke kunu svoje sinove koji sagrijesise i prema covjeku i prema Bogu. Jos zalosnije je sto su zlo napravili oni koji zive krscansku vjeru. Tesko je naci rijeci i kritiku koja bi mogla objasniti sto u covjeku moze biti takvo da ga tjera na takvo zlo!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare