To je to što me zanima!

Tinejdžerica ima toliko rijetku bolest da su je nazvali po njoj

Srce i pluća prestala su se razvijati dok je Demi-Leigh Mahon bila u maternici. Liječnici su rekli kako neće doživjeti drugi rođendan. No, ona danas ima 16 godina
Vidi originalni članak

Britanki Demi-Leigh Mahon iz Telforda liječnici su prognozirali da neće doživjeti drugi rođendan. Rodila se s toliko rijetkim poremećajem da su ga liječnici nazvali po njoj. Pluća i srce prestali su se pravilno razvijati u maternici pa je bila nevjerojatno podložna infekcijama. Liječnici nikada nisu vidjeli takvo stanje. 

Ponekad spava po četiri dana u komadu kako bi vratila snagu

Međutim, tinejdžerica koja ponekad mora spavati po četiri dana u komadu kako bi vratila snagu, prošli tjedan je proslavila 16. rođendan. Demi-Leigh gubi dah, ima kronični bronhitis i neispravne otkucaje srca. Tijelo joj ne proizvodi vitamin B, a prošle godine operirala je mrenu s očiju. Čeka transplantaciju pluća.

- Tako sam sretna što sam napunila 16 godina. Nije mi bilo lako, ali zahvaljujući obitelji i prijateljima znam da ću nastaviti sa životom - rekla je tinejdžerica. 

Svaka prehlada za nju je opasna po život

Nije sasvim mogla uživati u zabavi jer se brzo umorila, ali kaže kako je bilo predivno. Dok je imala samo 18 mjeseci majka Kerry odjurila je s njom u bolnicu jer nije mogla doći do daha. Liječnici su rekli kako ima kroničnu upalu pluća i da neće preživjeti noć. Od tada je svako malo po bolnicama. Svaka prehlada za nju je opasna po život, piše Daily Mail

Međutim, srčana Demi-Leigh kaže kako je mnogim ljudima gore nego njoj i jednoga dana voljela bi osnovati dobrotvornu organizaciju koja bi pomogla drugima.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • MateaStojic 23.12.2013.

    sretno malena :**

  • MrzimSnjeg 23.12.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • verudela 22.12.2013.

    Monsanto i GMO prehrana donose sve te čudne i neviđene bolesti. Možemo li se uopće spasiti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare