To je to što me zanima!

Tisuće gusjenica su napale domove diljem Međimurja

Veterinari kažu kako masovnije pojave nametnika u Međimurju nije bilo gotovo četvrt stoljeća. Tada su ih u poljima uništavali kemijskim sredstvima
Vidi originalni članak

Gusjenice su se prvo pojavile u mjestima pokraj Čakovca, a zadnjih nekoliko dana javljaju se građani kako ih uočavaju po cijelom Čakovecu i Međimurskoj županiji. Gusjenice, doslovno u “rojevima”, izranjaju iz pukotina, ispod grmlja, pojavljuju se u travi, plaze po zidovima kuća - ima ih posvuda.
- Riječ je o travnatom prelcu. Ljudi se ne moraju bojati jer ne izjeda drvo, a leptiri travnog prelca u svibnju polažu jaja na biljke uz tlo, ličinke preživljavaju u obliku gusjenica, a sad kreće novi ciklus razmnožavanja, pa traže mjesto da se zakukulje. Radimo na njihova istrebljenju - rekla je Anita Varga, sanitarna inspektorica s Bioinstituta.
Veterinari kažu kako masovnije pojave ovog nametnika u Međimurju nije bilo gotovo četvrt stoljeća. Tada su ih u poljima uništavali kemijskim sredstvima i zaprašivanjem. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • miss freedom 01.08.2008.

    istina vucko32,sve ih je puno.u kucu ulaze,a kak pece kad te to pikne! ko osa.uzasne su.nitko nist ne poduzima

  • dija23 31.07.2008.

    ima ih svagdje npr .kutina je puna gusjenica svaka kuca ih ima ja npr.imam citave rojeve na tavanu i ne znam kako ih se rjesiti!

  • vucko32 31.07.2008.

    Najezda gusjenica siri se hrvatskom samo sto nitko ne reagira. Primjerice Vrbovec i okolica

Komentiraj...
Vidi sve komentare