To je to što me zanima!

Tisuće ljudi došlo na sprovod napadača na Kumanovo

Tisuće kosovskih Albanaca došli su na sprovod osmorice naoružanih napadača ubijenih u sukobima s makedonskom policijom u Kumanovu 9. i 10. svibnja
Vidi originalni članak

Tisuće kosovskih Albanaca, među kojima i pripadnici nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), došli su na sprovod osmorice naoružanih napadača ubijenih u sukobima s makedonskom policijom u Kumanovu 9. i 10. svibnja.

 Tom je prilikom poginulo 18 osoba, među njima i osam makedonskih policajaca.

- Odajemo im počast jer su sudjelovali u tri rata, na Kosovu (od 1998. do 1999.), u dolini Preševa (na jugu Srbije 2001.) i u Makedoniji (2001.), gdje su se borili za oslobođenje okupiranih albanskih teritorija. Isti je bio cilj njihove prisutnosti u Makedoniji - rekao je za AFP dužnosnik Udruge bivših boraca Oslobodilačke vojske Kosova, Xhavit Jashari.

- Ponosan sam što sam žrtvovao sina za albansku stvar, za Albance koji nemaju nikakva prava. Njegova obitelj ponosna je što je dala mučenika za slobodu -  rekao je u suzama 72-godišnji Qerim Rexha, čiji je sin Arben ubijen u Kumanovu. 

Poginuli su pokopani na Groblju mučenika iznad Prištine, gdje je zadnje počivalište najeminentnijih članova OVK.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • nikluk20 18.06.2015.

    to samo pokazuje šta nam je na vratima....a vi puštajte "azilante"....

  • ellizabet 27.05.2015.

    Neka svi lijepo odu u Albaniju i tamo žive.Gdje god su se naselili stvaraju probleme,nekulturan i nepristojan narod strašno,pogotovo njihova mladež! Čast izuzecima ali toliko ih je malo da ne popravljaju sliku o tom narodu.

  • dobro jutro 27.05.2015.

    Moze se iscitati buducnost,nazalost,trebaju se Srbi zabrinuti

Komentiraj...
Vidi sve komentare