To je to što me zanima!

Tisuće ljudi u Kijevu na ispraćaju palog borca kod Bahmuta, pa i Zelenski: 'Da Vinci je naš heroj'

Dmitro Kotsjubailo (27), poznatiji kao Da Vinci, poginuo je kod Bahmuta u utorak navečer. Njegova osobna povijest, karakter i hrabrost zauvijek su postali povijest, karakter i hrabrost Ukrajine, rekao je predsjednik Zelenski
Vidi originalni članak

U borbi za Bahmut poginuo je Dmitro Kotsjubailo, poznatiji kao Da Vinci, o čemu je izvijestio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u utorak.

- Dmitro 'Da Vinci' Kotsjubailo, heroj Ukrajine, vojni dragovoljac, simbol hrabrosti; borac 67. zasebne mehanizirane brigade i zapovjednik bataljuna - rekao je Zelenski, koji je danas i osobno na velikom sprovodu u Kijevu u čast palom heroju.

Da Vinci je bio jedan od najmlađih heroja Ukrajine, koji je dobio titulu 2021. Ukrajinu je branio još od 2014, sa samo 18 godina, a 2015. postaje zapovjednik satnije, piše Kyiv Post.

Zelenski je Da Vincija nazvao jednim od onih 'čija su osobna povijest, karakter i hrabrost zauvijek postali povijest, karakter i hrabrost Ukrajine'.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • mdcro24 10.03.2023.

    Ipak mislim da bi bilo bolje prepustit taj Bahmut fasistima, sacuvat heroje pa onda u protunapadu razgulit zlocince do kremlja i bg.

  • GranitXhaka 10.03.2023.

    Kako su se istočni susjedi uskmečali. U čudu jer oni ovako ispraćaju samo zločince i kriminalce.

  • Daxks 10.03.2023.

    Wagner kriminalce ne ispraća ni rodbina. Jedino putinofili žale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare