To je to što me zanima!

Tito je izdao Izraelce i drukao tajne Mossada Arapima, a Udba je špijunirala 6000 jugo-Židova

NOVI EXPRESS Tito je procijenio da se treba staviti na stranu Palestine. Izrael pak naredio Mossadu špijunski prodor u Jugoslaviju. Izraelci su arapskim vođama slali psima bombe sa žigom iz Beograda...
Vidi originalni članak

Jugoslavensko-izraelski odnosi do 1967. godine nisu se u mnogome razlikovali od odnosa Beograda s većinom istočnoeuropskih ili afričkih država. S osmijehom, naizgled blisko, uz poslovičnu Titovu distancu državne neutralnosti. Odmah nakon Drugog svjetskog rata uspostavljeni su politički i obavještajni kontakti Beograda i Jeruzalema, ponajprije zbog korištenja jadranskih luka za transfer Židova iz Poljske, Mađarske, Čehoslovačke, Bugarske i Rumunjske u područje Palestine, gdje će biti proglašena Država Izrael.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • ceralaz 30.10.2023.

    Ha ha..Tito je bio pošten i naa strani pravde...Vidim komentar,valjda ako čitaš komunističku povijest da su sve svoje zločine pripisali AP-u... Čudi me da nije kriv AP i za Hrvatsko proljeće iako ga nije bilo, ruskim generalima nikad nije problem uvaliti lać.Mene samo zanima od kada ljudima koji izgube prste narastu novi,čak i mi Zagorci nismo gliste.

  • IvanPerković Bartoluzzi 30.10.2023.

    Bili su pametni tada!

  • ribakoto 28.10.2023.

    Izraelci su okupirali Palestinu isto kao rusi Ukrainu. Tito je bio na strani pravde a ne kao ovaj nas AP.

Komentiraj...
Vidi sve komentare