To je to što me zanima!

Tjednima u bijegu: Slovenci su uhitili vođu 'Štajerske straže'

Na marginama komemoracije policija je uhitila jednog od najtraženijih bjegunaca Dežele, Andreja Šiška, zapovjednika paravojne Štajerske straže koja održava vojne vježbe i patrolira uz državnu granicu
Vidi originalni članak

Komemoraciju partizanima iz Pohorskog bataljuna, koju je u blizini Slovenske Bistrice u subotu predvodio slovenski predsjednik Borut Pahor, prekinuo je incident.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na marginama komemoracije policija je, naime, uhitila jednog od najtraženijih bjegunaca Dežele, Andreja Šiška, zapovjednika paravojne Štajerske straže koja održava vojne vježbe i patrolira uz državnu granicu “štiteći” je od migranata.

ČEKA GA ZATVOR Slovenija izdala tjeralicu: Traže Šiška, vođu 'Štajerske straže'

Uz Šiška su u trenutku uhićenja bili i uniformirani pripadnici njegove postrojbe, a policija je intervenirala kad su se pokušali približiti predsjedniku. Šiškova glasnogovornica Anica Bidar izjavila je kako se Šiško došao predati, a cijelu je stvar zamislio tako kako se i odvila, da bi sve bilo izvedeno uz pozornost javnosti. Šiško je u pritvoru odležao šest mjeseci, u vrijeme dok mu se sudilo zbog poziva na nasilnu promjenu ustavnog poretka. Kako je nepravomoćno osuđen na osam mjeseci, pušten je dva mjeseca prije pravomoćne presude nakon koje se više nije javljao vlastima pa je za njim raspisana tjeralica.

'TVRDE DA IMAJU REPLIKE' Slovenska policija razoružala je pripadnike Štajerske straže

- Imamo pravo izražavati svoje mišljenje, ali treba poštovati i dostojanstvo ljudi, pa i ovakvih komemoracija kojima se izražava pijetet - kazao je Pahor.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Major Gašpar 05.01.2020.

    Zanimljivo da sve zemlje u regiji imaju svoje klovnove sa nacionalističkim obilježjima Šiško u Sloveniji ,smiješni brkica u Hrvatskoj, bolesni Šešelj u Srbiji !! Oni valjda postoje kako bi se lokalne vlade njima koristile u određenom trenutku za zamagljivanje pravog stanja stvari oko možebitnih afera u aktualnim vladajućim garniturama !!!!

  • 05.01.2020.

    Kak je mogo biti tjednima u bijegu??kao da je slovenija velika ko njemacka..za 2 dana su ga trebali naci 😂😂😂😂

  • Cocosh Anel 04.01.2020.

    ima oci preblizu, vuce na laganu mentalnu retardaciju...za razliku od govneta koje je danas umrlo, koje je imalo dokazanu retardaciju na granici debilizma

Komentiraj...
Vidi sve komentare