To je to što me zanima!

Tko će biti na čelu CIA-e? Biden razmatra imenovanje Obamina savjetnika za novog ravnatelja

Izabrani demokratski predsjednik Joe Biden razmatra imenovanje Toma Donilona, diplomatskog veterana i savjetnika za nacionalnu sigurnost bivšega predsjednika Baracka Obame, za ravnatelja CIA-e
Vidi originalni članak

Položaj CIA-e moglo bi biti jedno od najizazovnijih pitanja u Bidenovoj administraciji nakon četiri godine republikanskog predsjednika Donalda Trumpa koji je optužio agenciju da je dio urote "duboke države" koja nastoji potkopati njegovu vlast.

O razmatranju Donilonova izbora prvi je pisao Politico.

BIDEN PREDSTAVIO SVOJ TIM 'Amerika je spremna voditi svijet, ne odmicati se od njega'

Joe Biden, koji preuzima dužnost 20. siječnja, također je rekao da razmatra i imenovanje Michaela Morella, koji je u Obamino doba bio zamjenik ravnatelja i privremeni ravnatelj CIA-e.

Biden, sastavni dio Obamina tima za nacionalnu sigurnost tijekom osam godina koliko je bio potpredsjednik, blisko bi surađivao s obojicom.

KRAJ DRAME Trump odlazi: Biden priznat kao pobjednik, počinje tranzicija

Već je izabrao druge veterane Obamine administracije za glavne dužnosti na području nacionalne sigurnosti, uključujući Antonyja Blinkena, bivšeg zamjenika državnog tajnika, za državnog tajnika, i Avril Haines, zamjenicu ravnatelja CIA-e za vrijeme Obame, za ravnateljicu nacionalne obavještajne službe.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 26.11.2020.

    je super je ekipa, njihov najveci uspjeh je libija, pa ko nebi volio zivjeti u takvoj zemlji, "popravljenoj" od strane us

  • Borac protiv Prehlade 26.11.2020.

    Stara ekipica se opet skuplja. Bit će ratova, imigrantskih kolona, nestabilnosti u svijetu i pada standarda 🤡

Komentiraj...
Vidi sve komentare