To je to što me zanima!

'Tko ostane doma i ne izađe na EU izbore, neodgovoran je...'

Komisija Hrvatske biskupske komisije "Iustitia et pax" naglašava da EU, suočena s brojnim izazovima, treba tražiti nova, globalna rješenja posebno zasnovana na europskim vrijednostima kršćanskih korjena
Vidi originalni članak

Komisija Hrvatske biskupske konferencije "Iustitia et pax" pozvala je u srijedu građane da izađu na nedjeljne izbore za EU parlament.

- Dužnost vjernika je izaći na izbore. Ne ulazeći u slobodu izbora, želimo vjernike potaknuti da izađu na izbore. Ako netko ostane kod kuće, iz vjerničke perspektive je malo i neodgovoran jer drugima prepušta da odlučuje u njegovo ime. Treba izaći i dati glas onima koji će nas predstavljati i koji će voditi naše zajedništvo kojem pripadamo tisućljećima. Nemamo pravo kritizirati ako se ne aktiviramo - istaknuli su.

Naglasili su brojne izazove s kojima se EU suočava. 

- Rad i ljudsko dostojanstvo sve su više ugroženi. Siromaštvo je sve jače, nezaposlenost jest manja, ali zaposleni rade dulje i sve nesigurnijim uvjetima. Ugrožena su i dobra zemlje, biološka raznolikost, suočavamo se s klimatskim promjenama - nabrojali su istaknuvši kako se pred tim brojnim izazovima i brzim promjenama  današnja politika pokazuje presporom.

Naglašavaju kako treba tražiti nova, globalna rješenja, posebno ona zasnovana na europskim vrijednostima kršćanskih korjena. 

- Danas su potrebna dva odlučna zaokreta. Prvo, europska načela socijalne tržišne ekonomije, socijalnog dijaloga i stupa socijalnih prava moraju postati kamenom temeljcem EU. Osim toga, EU mora osnažiti vanjsku i obrambenu politiku, koja je u začecima, kao jamstvo snage i obrane te njezina održanja i utjecaja u svijetu - istaknuli su.
 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Mbb 23.05.2019.

    Ovo je za ustavnu tužbu. Hrvatska je sekularna država a to znači da je crkva odvojena od države i samim time nema nikakvo pravo mješati se u izbore na bilo koji način!

  • dahhmal 23.05.2019.

    Jos malo pa ce nas kaznjavat kaj ne idemo na izbore kaj da idem kak bu ju lovu uzimali a nas lagali da bu ju nekaj promijenili ili cak vise radili za nasu korist mozes misliti

  • ljubica ljubičica_1 23.05.2019.

    Koga briga za te izbore?

Komentiraj...
Vidi sve komentare