To je to što me zanima!

Tko parkira na dva parkirališna mjesta i plaća za dva mjesta...

Ti koji se drznu parkirati na način da zauzmu dva mjesta ili onemoguće drugima da se glatko parkiraju, doista se igraju s vlastitim „životom i zdravljem“ ali i živcima drugih vozača
Vidi originalni članak

Postoje oni koji voze, ali nikada nisu naučili parkirati, osim možda na mjestima na kojima ima mjesta za dva automobila.

Ti koji se drznu parkirati na način da zauzmu dva mjesta ili onemoguće drugima da se glatko parkiraju, doista se igraju s vlastitim „životom i zdravljem“ ali i živcima drugih vozača, piše Revijahak.hr

Sudovi sa stavom o toj „drskosti“ nemaju nikakvih problema! Tko parkira na dva parkirališna mjesta i plaća za dva parkirališna mjesta.

 Županijski sud u Varaždinu u odluci  Gž 1592/13-2 od 13. prosinca 2013. godine iznio je stav:

- Ukoliko korisnik parkirališta nepravilno koristi usluge parkiranja na način da parkiranjem osobnog vozila unutar parkirnog prostora pod koncesijom tužitelja zauzima dva parkirna mjesta odnosno ometa parkiranje susjednom parkirnom mjestu, tada je dužan platiti cijenu za dva parkirna mjesta.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • japanokinezjapano 23.10.2020.

    Ja vozim Mercedes GLA iz 2019. I to je malo veće auto od recimo Clia, kada izlaze iz tih auta, lupaju vratima o drugo već parkirano auto. Napravite normalnu širinu tih crta i naplacujte ali kome da ja idem kada mi grebu i lupaju oni sa trbušinama koji moraju otvoriti svoja vrata do kraja da bi se otkotrljali van i još se naslanja na njih. Uzimaju za parking, a ne plaćaju štete. Krasno.

  • tutek! 23.10.2020.

    Parkinzi široki 2.4m a recimo meni auto sa retrovizorom širok 211cm. Dakle da se takvi idealno parkiraju savršeno točno između njih bi ostalo 29 cm za provlačenje vozača i drugih iz auta. Smiješno da imamo 5 - metarska  i široka vozila  a parkinge iz doba R4 i fićeka.

  • POTPEC 23.10.2020.

    Pod prvo parkinge triba označiti kako triba. Danas se označavaju kao da vozimo auta iz 70,godina, a današnja su i šira i duža.  DRUGO izlazak i ulazak u parking triba biti adekvatan.  ako voziš duže auto teško iz prve da staneš pravilno na parking.  A svi znamo da danas je svaki munt važan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare