To je to što me zanima!

Tko su glavni akteri sumnjivog poslovanja s PET ambalažom?

Tvrtka Drava International preživljava sve vlade i uredno pobjeđuje na natječajima. Od Fonda PET ambalažu otkupljuju za po 600 kuna, a prodaju za 850 eura
Vidi originalni članak

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, i nakon godinu i pol otkako ga je Državni ured za reviziju upozorio na nepravilnosti, nastavlja raspisivati mnogomilijunske natječaje za kupnju vreća za prikupljanje otpadne ambalaže koji sadrže, prema reviziji, neke vrlo sporne odredbe. Sve to uz odobrenje Vlade te u jeku potvrde treće optužnice protiv bivšeg direktora tog istog Fonda Vinka Mladinea - ovaj put za navodno izvlačenje 130 milijuna kuna lažnim otkupom PET ambalaže. 

Vlada je rješenjem iz listopada 2012. Fondu odobrila natječaj vrijedan 16,1 milijun s PDV-om za kupnju vreća u kojima se prikupljaju i prevoze do tvrtki za reciklažu PET ambalaža, limenke te staklene boce. Fond je natječaj slao na odobrenje Vladi jer je vrijednost premašivala pet milijuna kuna. Vreće su doista potrebne i ništa ne bi bilo sporno da samo pola godine prije, u ožujku 2012., izvješće revizije u Fondu za 2010. godinu nije naložilo da se prekine s praksom koja se primjenjivala tada, ali i u još dva natječaja do danas. Revizori su Fond uzeli na zub zbog poslova s osječkom tvrtkom Drava International d.o.o. tijekom 2009. i 2010., kada je kupljeno vreća za 37 milijuna kuna i kada je revizija utvrdila da su vreće kupovane između 18 i 45 posto skuplje od komercijalne vrijednosti.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 59

  • dnyna 29.11.2013.

    Koja je to sramota od firme izrabljuju radnike , rade u tri smjene , vikendom , blagdanima i to za plaću od 2400 kuna, slobodnih dana nema , a prekorad se plaća mizerijom , na listama imaju rubriku " topli obrok " a toga naravno nema , ne smije se ni pitati, rade u svakakvim uvjetima ,a nikome se ne smiju požaliti jer prijete otkazom, ljude godinama drže na ugovorima i kada bi im trebali dati nakon 3 godine za stalno onda ih otpuste na mjesec dana i opet zaposle čime radnik gubi pravo na godišnji odmor, naknadu sa biroa itd. lopine kakvih nema ,ali bitno da se vozi audi i da se ima kuću na elitnoj lokaciji i to sve na grbi tih radnika!

  • dedek56 29.11.2013.

    imena i pezimena molim,ovako ovo ništavno....................................objavite sva imena ima mjeste u reštu.........

  • niksonvkci89 29.11.2013.

    **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare