To je to što me zanima!

Tko su Plenkovićevi novi aduti? Čagalj mora ubrzati obnovu, a Erlića je i prije htio za ministra

Iza 15 sati Plenković bi trebao obznaniti svoje nove uzdanike za vođenje ministarstva EU fondova i gospodarstva. Paladinina nasljednica trebala bi biti Mirjana Čagalj, a Tramišak bi treba zamijeniti Šime Erlić...
Vidi originalni članak

Izgledno je da premijer Andrej Plenković sprema nove smjene u Vladi što se kuha već duže vrijeme. Prema dosadašnjim neslužbenim saznanjima Ivan Paladina odlazi iz Ministarstva gospodarstva, a na njegovo mjesto navodno bi trebala doći Splićanka Mirjana Čagalj, trenutna članica Nadzornog odbora Hrvatskih cesta i savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo i promet, koja je ovog tjedna i bila na sastanku u Banskim dvorima.

- Uspjeh nikada ne dolazi preko noći - njezin je životni moto koji navodi i u životopisu, a usvojila ga je tijekom svoje sportske karijere u ranoj mladosti naučivši da se za svaku pobjedu treba dobro potruditi. S istim životnim motom, piše u životopisu, vodi se i kroz brojene izazove u poslovnoj karijeri.

IZ MINUTE U MINUTU Plenković objavio promjene u Vladi: Tramišak je nezadovoljna smjenom, oglasio se i Paladina

Ujedno navodi da je diplomirala na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Na mjesto potpredsjednice HGK za graditeljstvo i promet dolazi 2015. godine s mjesta izvršne direktorice tvrtke Metroholding na kojem je bila zadužena za realizaciju projekata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od 2012. godine vanjska je članica Saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo. Dobitnica je nagrade KOLOS za dostignuća u graditeljstvu, te je 2019. godine dobila nagradu za Europsku osobu za područje poslovnih udruženja. Također je primila priznanje za poseban doprinos suradnje komora, gradova i sveučilišta u Jadransko-jonskoj regiji te za izniman doprinos razvoju i unapređenju regionalne suradnje FORUM-a AIC i Privredne komore Bosne i Hercegovine. Dobitnica je počasne titule za ambasadoricu makro-regionalne strategije za svoj dosadašnji doprinos jačanju gospodarske i političke suradnje u jadransko-jonskoj regiji. 2021. godine, kao i Povelje LUMINA MOSTARIENSIA za poseban doprinos međuregionalnoj suradnji.

Aktivno se bavi sportom od sedme godine te je nosilac brojnih državnih priznanja.

Uz Čagalj kao novog ministra navodno ćemo gledati i Šimu Erlića, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a i državnog tajnika koji se spominje kao novi ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Erlić je rođen je u Zadru, 1985. godine. Specijalizirao je na poslijediplomskom studiju u području „Lokalnog ekonomskog razvoja“ pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Bio je zaposlen u Razvojnoj agenciji Zadarske županije, a do nedavno je obnašao dužnost pročelnika za EU fondove Grada Zadra. Šime Erlić dobio je u međuvremenu visoku funkciju u Zagrebu te je imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu regionalnog razvoja. 

Poznanik i suradnik Erlića nam kaže da se on dokazao kao najbolji pročelnik za EU fondove u jednom gradu i Zadar je bio šampion povlačenja novca. Osnovao je prvo odjel u vrijeme kada je malo tko vidio potencijale fondova.

TKO ĆE U VRUĆU FOTELJU Plenki se muči tražeći zamjenu za Paladinu: Otkrivamo tko ga je odbio i na koga još računa

- On je bio kandidat i za ministra odmah nakon izbora, ali je trebalo zadovoljiti slavonsku struju, pa je izabrana Tramišak, a on je postao državni tajnik - kaže nam taj sugovornik.

Objašnjava nam da on nije klasični HDZ-ovac, nego pripada onoj mlađoj urbanoj eliti koju Plenković želi promovirati. Zato je i imenovan u predsjedništvo stranke. On je kroz HDZ prošao sve stranačke stepenice, a čak je dobio i blagoslov Božidara Kalmete bez kojeg se ništa ne može u Zadru. U ministarstvu EU fondova je bio zadužen i za pregovaranje o nove financijske omotnice.

- Erlić je izuzetno kapacitiran dečko i donosi jako pozitivnu percepciju. U HDZ-u su svjesni d je potrebna svježa krv, a on je idealan primjer – hvali Erlića taj sugovornik.

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Miroslav J 11.01.2023.

    umjesto aduta bilo bi mu bolje da potraži servisera radara ...

  • reklec 11.01.2023.

    Čita da oboje imaju pedigre za imenovanja. Blizu su nekih istraga....

  • Luna777 11.01.2023.

    Kažu da se riba čisti od glave a ne od repa! U HDZ-u očito nije tako. Ešalon ministara je otišao kroz ovih šest godina vladavine Plenkovića, koliko će ih biti smijenjeno sa ovim današnjim, 27? Užas, pa tko to bira nesposobne i koruptivne ministre, čiji radari su pokvareni kod svakog odabira? Kakve afere se vuku za ministricom Tramišak da je se želi smijeniti? Nikakve, bar se ne znaju! Ali očito ljudi koji rade po zakonu nisu potrebni ovoj Vladi. Afere se vuku za Paladinom, Berošem, malim Banetom i Grlić Jesenjinom, koliko nam je poznato. Da li će se njih smijeniti? Interesantno, svi padaju samo "veliki vođa" ostaje neokrznut. Lako za HDZ što se dijeli na frakcije, narodu je to manje važno, samo da nije na vlasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare