Obavijesti

News

Komentari 23

Tko su Plenkovićevi novi aduti? Čagalj mora ubrzati obnovu, a Erlića je i prije htio za ministra

Tko su Plenkovićevi novi aduti? Čagalj mora ubrzati obnovu, a Erlića je i prije htio za ministra
4

Iza 15 sati Plenković bi trebao obznaniti svoje nove uzdanike za vođenje ministarstva EU fondova i gospodarstva. Paladinina nasljednica trebala bi biti Mirjana Čagalj, a Tramišak bi treba zamijeniti Šime Erlić...

VIDEO

Izgledno je da premijer Andrej Plenković sprema nove smjene u Vladi što se kuha već duže vrijeme. Prema dosadašnjim neslužbenim saznanjima Ivan Paladina odlazi iz Ministarstva gospodarstva, a na njegovo mjesto navodno bi trebala doći Splićanka Mirjana Čagalj, trenutna članica Nadzornog odbora Hrvatskih cesta i savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo i promet, koja je ovog tjedna i bila na sastanku u Banskim dvorima.

Zagreb: Konferencija Poslovnog dnevnika "Zeleni plan u hrvatskome gospodarstvu - građevinarstvo"

- Uspjeh nikada ne dolazi preko noći - njezin je životni moto koji navodi i u životopisu, a usvojila ga je tijekom svoje sportske karijere u ranoj mladosti naučivši da se za svaku pobjedu treba dobro potruditi. S istim životnim motom, piše u životopisu, vodi se i kroz brojene izazove u poslovnoj karijeri.

Plenković objavio promjene u Vladi: Tramišak je nezadovoljna smjenom, oglasio se i Paladina
Plenković objavio promjene u Vladi: Tramišak je nezadovoljna smjenom, oglasio se i Paladina

Ujedno navodi da je diplomirala na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Na mjesto potpredsjednice HGK za graditeljstvo i promet dolazi 2015. godine s mjesta izvršne direktorice tvrtke Metroholding na kojem je bila zadužena za realizaciju projekata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Plenković: Tramišak i Paladina odlaze iz Vlade, a umjesto njih dolaze Branko Bačić i Šime Erlić 01:29

Od 2012. godine vanjska je članica Saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo. Dobitnica je nagrade KOLOS za dostignuća u graditeljstvu, te je 2019. godine dobila nagradu za Europsku osobu za područje poslovnih udruženja. Također je primila priznanje za poseban doprinos suradnje komora, gradova i sveučilišta u Jadransko-jonskoj regiji te za izniman doprinos razvoju i unapređenju regionalne suradnje FORUM-a AIC i Privredne komore Bosne i Hercegovine. Dobitnica je počasne titule za ambasadoricu makro-regionalne strategije za svoj dosadašnji doprinos jačanju gospodarske i političke suradnje u jadransko-jonskoj regiji. 2021. godine, kao i Povelje LUMINA MOSTARIENSIA za poseban doprinos međuregionalnoj suradnji.

Zagreb: Ministar Ivan Paladina održao konferenciju za medije

Aktivno se bavi sportom od sedme godine te je nosilac brojnih državnih priznanja.

Uz Čagalj kao novog ministra navodno ćemo gledati i Šimu Erlića, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a i državnog tajnika koji se spominje kao novi ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Erlić je rođen je u Zadru, 1985. godine. Specijalizirao je na poslijediplomskom studiju u području „Lokalnog ekonomskog razvoja“ pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Bio je zaposlen u Razvojnoj agenciji Zadarske županije, a do nedavno je obnašao dužnost pročelnika za EU fondove Grada Zadra. Šime Erlić dobio je u međuvremenu visoku funkciju u Zagrebu te je imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu regionalnog razvoja. 

Poznanik i suradnik Erlića nam kaže da se on dokazao kao najbolji pročelnik za EU fondove u jednom gradu i Zadar je bio šampion povlačenja novca. Osnovao je prvo odjel u vrijeme kada je malo tko vidio potencijale fondova.

Plenki se muči tražeći zamjenu za Paladinu: Otkrivamo tko ga je odbio i na koga još računa
Plenki se muči tražeći zamjenu za Paladinu: Otkrivamo tko ga je odbio i na koga još računa

- On je bio kandidat i za ministra odmah nakon izbora, ali je trebalo zadovoljiti slavonsku struju, pa je izabrana Tramišak, a on je postao državni tajnik - kaže nam taj sugovornik.

Zagreb: Digital Transformation Conference 2022. u hotelu Sheraton

Objašnjava nam da on nije klasični HDZ-ovac, nego pripada onoj mlađoj urbanoj eliti koju Plenković želi promovirati. Zato je i imenovan u predsjedništvo stranke. On je kroz HDZ prošao sve stranačke stepenice, a čak je dobio i blagoslov Božidara Kalmete bez kojeg se ništa ne može u Zadru. U ministarstvu EU fondova je bio zadužen i za pregovaranje o nove financijske omotnice.

- Erlić je izuzetno kapacitiran dečko i donosi jako pozitivnu percepciju. U HDZ-u su svjesni d je potrebna svježa krv, a on je idealan primjer – hvali Erlića taj sugovornik.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a