To je to što me zanima!

'To je miniranje pregovora, Mađari se ne žele dogovoriti'

Ovo je klasično miniranje pregovora! Nova provokacija Mađara, komentirao je jedan od Vladinih pregovarača za Tportal novi MOL-ov zahtjev za isplatom dividendi
Vidi originalni članak

Ovo je klasično miniranje pregovora! Nova provokacija Mađara. Svinjarija, komentirao je jedan od Vladinih pregovarača za Tportal MOL-ov zahtjev da Ina dioničarima isplati dividendu od dvije milijarde kuna

Ustvrdio je kako bi isplata tolike dividende prouzročila Ini ogromne financijske probleme.

- Nevjerojatno je da dok traju pregovori oko rafinerija oni objave ovakvo što. Uništavaju Inu već godinama! Oni znaju da traju određene sudske istrage i sad miniraju pregovore. I onda će se požaliti Amerikancima kako se Hrvati ne žele dogovoriti, a oni sve rade da do dogovora ne dođe - rekao je.

Podsjetimo, MOL je zatražio od Upravnog odbora Ine da sazove izvanrednu skupštinu dioničara koja bi trebala odlučiti o isplati izvanredne dividende u iznosu od 2 milijarde kuna, i to iz zadržane dobiti.

- MOL je spasio INU od bankrota, financijski je stabilizirao i pretvorio u profitabilnu tvrtku sa značajnim investicijskom potencijalom. Nakon što je Ministarstvo gospodarstva odlučilo opozvati licencije za istraživanje u Savi i na sjeverozapadu zemlje, dioničari razumiju kako ministarstvo trenutno ne podržava prema investicijama okrenuto okruženje. Stoga je došlo vrijeme da svi dioničari ostvare povrat svojih prethodnih ulaganja - navodi se u priopćenju MOL-a.


Idi na 24sata

Komentari 21

  • ludom 28.11.2014.

    S obzirom da je MOL sada gazda, može ucijenjivati kako ga volja.

  • TitoJosipBroz 25.11.2014.

    Na kraju krajeva možemo samo kukati kao neke babe jer MOL ima 51%dionica, Mađari očito rade samo svoj posao, odnosno oplođuju kapital na našoj grbači I to, moglo bi se reći, vrlo dobro.Ništa novo ništa staro samo na moderniji način.

  • JBravarT 25.11.2014.

    Ok , INA je uhljebila cijelu regimentu managera , UO , clanove , dopisnike a sada se nekakvi ministri najnesposobnije vlade u Svemiru hvataju u klinc sa sposobnim managerima koji ZNAJU svoj posao ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare