To je to što me zanima!

Todoriću su prikriveno davali kredite: Sad mu uzimaju tvrtke

Otkriven je i drugi krak tajnog kreditiranja Agrokora koji nije u skladu sa zakonom. Umjesto da ulažu u tvrtke, neka investicijska društva su posuđivala novac Agrokoru
Vidi originalni članak

Otkriven je i drugi krak tajnog kreditiranja Agrokora koji nije u skladu sa zakonom. Umjesto da ulažu u tvrtke, neka investicijska društva su posuđivala novac Agrokoru.

Regulator HANFA nam je potvrdio da su naložili obustavu takvog kreditiranja, ali nisu otkrili iznose niti koje su sve tvrtke “lupili po prstima”.

- Neki su prekinuli sa spornim aktivnostima, a jedno društvo je vratilo licencu - odgovorili su nam iz HANFA-e.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U zalog za te kredite dobivali su dionice tvrtki, tj. ako se kredit ne vrati, te tvrtke imaju pravo postati suvlasnici. Očito se radi o više stotina milijuna kuna iako HANFA kaže da nam ne može reći iznose. Tvrtke Agram invest i Kreditna banka Zagreb, koje su u vlasništvu Dubravka Grgića, hrvatskog “kralja osiguranja”, naveliko zadnjih dana postaju suvlasnici Agrokorovih tvrtki.

Prošli tjedan su postali većinski vlasnik Agrolagune, najvećeg istarskog poljoprivrednog proizvođača. Agram invest i netko skriven iza računa u KBZ-u povećali su vlasništvo i u Belju, PIK Vinkovcima, Zvijezdi, Vupiku te Konzumu.     

Idi na 24sata

Komentari 46

  • avim 20.04.2017.

    Kako nebu davali kada Todorić nije znao kada je dosta,važno je da si je osigurao 3 koljena u naprijed a sirotinja neka plaća njegove kredite

  • dundu 19.04.2017.

    udbaški sin grgić se polakomio i to mu je početak kraja

  • Boksan 19.04.2017.

    sad će umjesto novaca natrag dobiti dio dionica propale tvrtke čija vrijednost se srozala u rejting smeće

Komentiraj...
Vidi sve komentare