To je to što me zanima!

Tomašević: Odvajanje otpada premašilo najbolje prognoze

Gradonačelnik je podijelio veselje oko novog sustava modela prikupljanja, naplate i odvajanja otpada koji je stupio na snagu u Zagrebu. Premašilo je najoptimističnije prognoze, iako tvrdi da je potrebno još napredovati
Vidi originalni članak

U Zagrebu je odvajanje otpada drastično poraslo. Razlog tome je novi model prikupljanja, naplate i odvajanja. 

Gradonačelnik Tomislav Tomašević nije krio oduševljenje novim sustavom te je podijelio svoje mišljenje danas tijekom obilaska radova na Zavodu za mikrobiologiju KB Sveti Duh.

PODSJEĆAJU IZ GRADA Ne stavljajte plave vrećice van jer nedjeljom u centru Zagreba nema odvoza miješanog otpada

- Prvi cilj oko ogromnog povećanja odvajanja otpada je postignut, no jasno nam je da ima još puno rada na sustavu kako bi se on korigirao, bio adekvatan. Jasno je da ta usluga sada funkcionira u centru grada, ali moramo je unaprijediti i u ostalim dijelovima. - rekao je Tomašević.

- Morat ćemo pričekati kraj godine da imamo službene podatke, no od neslužbenih brojki koje imamo vidi se da se drastično povećalo odvajanje otpada u Zagrebu, što je promašilo čak i najoptimističnije prognoze Čistoće - nadodao je.

Zbog toga se ide u reviziju rasporeda odvoza miješanog komunalnog otpada, kojega je sada manje nego prije. Već je ranije najavljeno da će se učestalost odvoza tog otpada smanjiti na jednom tjedno za obiteljske kuće.

NAJAVIO GRADNJU PRUGE Tomašević o otpadu i plavim vrećicama: Centar Zagreba je nikad čišći, sustav funkcionira

- Sada reduciramo odvoz u obiteljskim kućama, a idemo prema tome da bude službeno jednom tjedno i za višestambene zgrade - rekao je gradonačelnik.

Naveo je i da preliminarni podaci pokazuju da se u spremnicima za miješani komunalni otpad iz obiteljskih kuća, u 80 do 90 posto slučajeva zaista nalaze ZG vrećice i da ih građani koriste.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare