To je to što me zanima!

Tomašić protiv jednakosti? 'Ne stavljajte mi u usta te grozote'

Tomašić je preko Twittera objasnila zašto je bila protiv izvješća o ravnopravnosti u Europarlamentu. Tvrdi da ona nikada nije podržala teze da su žene manje vrijedne
Vidi originalni članak

Europski parlament je prije dva dana glasovao o ravnopravnosti muškaraca i žena, a protiv izvješća o ravnopravnosti je glasovalo 298 zastupnika. Njih 289 bilo je "za". 

Među onima koji su glasovali protiv bila je i Ruža Tomašić, a na svom profilu na Twitteru je objasnila i zašto je to napravila. 

- Ne stavljajte mi u usta takve grozote - komentirala je Tomašić te je rekla kako nikada nije podržala teze da su žene manje vrijedne. 

'Ignoriranje prava oca i zatiranje djetetovog prava nije napredak'

- Podmetanje prava na pobačaj i rodne ideologije u izvješću pokazuje koliko je ljevici doista stalo da ženama osiguramo ravnopravnost. Ignoriranje prava oca da sudjeluje u donošenju takve odluke i zatiranje djetetovog prava na život ne smatram napretkom. Jedni to vide kao podmetanje, a drugi kao napredak društva - odgovarala je zastupnica građanima na Twitteru. 

- Izvješće perfidno podmeće ideološke stavove koje većina zastupnika u Europarlamentu jednostavno nisu prihvatili - napisala je te je uz izjavu dodala fotografiju s citatom koji joj smeta. 

Idi na 24sata

Komentari 562

  • mazaluna 14.03.2014.

    Parlamentarka koja nije za jednakost samo nam još fali biša ministrica Lj.V. koja je rekla da žene trebaju ustati kada muškarac uđe u sobu.To nam i treba kada su na takvim mjestima osobe ,blago rečeno iz "kamenih" krajeva.

  • Hrvatska1 14.03.2014.

    Bravo ruza budi svoja. Zakon je dobar za zene ali su tu ubacili gluposti za homoseksualce I cak nesto vezano za pobacaj to je bilo sporno.Napravili su podli paket zakona da se izglasa.

  • beha 14.03.2014.

    Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Zdravka Bušić i Ruža Tomašić,sramite se,vi siguno niste žensko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare