To je to što me zanima!

Tomislav Karamarko: Ubrzat ćemo povrat židovske imovine

Osuđujemo svaki totalitarni sustav, nacistički, i sve što je u okviru nacističkog sustava nastalo, rekao je u ponedjeljak prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko
Vidi originalni članak

Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade je u ponedjeljak u Vukovaru odgovorio na pitanje novinara što misli o činjenici da bismo mogli imati i dvije ili tri odvojene komemoracije.
- To nije dobro, svi oni koji imaju pijetet prema žrtvama Jasenovca, koje su žrtve brutalnog sustava, bi morali misliti da su tu žrtve i da imaju pijetet. Trebali bismo se zalagati za to da odnos prema žrtama bude unificiran - rekao je Karamarko. Rekao je i da dosada nije bio u Jasenovcu. Na pitanje da da svoj konkretan stav o NDH, Karamarko je rekao da je to odgovorio već sto puta.
- Osuđujemo svaki totalitarni sustav, nacistički, i sve što je u okviru nacističkog sustava nastalo - rekao je Karamarko, javlja N1 televizija. Upitan je i je li ministar kulture Zlatko Hasanbegović teret za Vladu, s obzirom na njegove izjave i napise, Karamarko je rekao:
- Ne, zašto? 

Petrov: Nitko ne relativizira ustaštvo 

Božo Petrov, potpredsjednik Vlade, rekao je kako mu nije jasno  zašto se događaju podjele u hrvatskom društvu i to po starim obrascima.
- One nisu dobrodošle. Pate žrtve Jasenovca. Nitko ozbiljan u Vladi i hrvatskom društvu ne može negirati zločine ustaškoga režima niti relativizira njihov karakter. Sve se razmirice mogu riješiti dogovorom i razgovorom, a budućnost se treba graditi na poukama iz prošlosti - rekao je Petrov. 

I Petrov i Karamarko su se u ponedjeljak sastali s izaslanikom za pitanja holokausta američkog State Departmenta Nicholasom Deanom. Karamarko je izjavio da namjerava ubrzati povrat imovine židovima oduzete u Drugom svjetskom ratu, priopćila je Vlada. 

Idi na 24sata

Komentari 134

  • 12.04.2016.

    Karamarko naporan si sa svojim izjavama

  • Ines_ 12.04.2016.

    Gdje je imovina , tu su i Židovi. Sve će manje boljeti, samo daj i plati.

  • papatach 12.04.2016.

    Nek im komunjare vrate oteto!

Komentiraj...
Vidi sve komentare