To je to što me zanima!

VIDEO Tomašević smjenjuje upravno vijeće poliklinike koju vodi Gordana Buljan Flander!

Da je neka gradska ustanova tražila privremenu mjeru da se ne smije pisati o njima ovo je presedan. Želim jasno i glasno reći da mi kao osnivač ustanove ne možemo podržavati ovakve prakse, rekao je Tomašević
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Zagreba u 12 sati ispred Gradske uprave dat će izjavu o Poliklinici za zaštitu djece i mladih, odnosno o 
skandaloznom slučaju u kojem je Općinski građanski sud u Zagrebu portalu H-alter zabranio objavljivati tekstove o ravnateljici poliklinike Gordani Buljan Flander. Kako smo doznali, Tomašević će smijeniti kompletno upravno vijeće poliklinike. Buljan Flander ne može smijeniti jer za to nema ovlasti, to je u nadležnosti upravnog vijeća.

Uživo: Presica Tomaševića

- Da je neka gradska ustanova tražila privremenu mjeru da se ne smije pisati o njima ovo je presedan. Želim jasno i glasno reći da mi kao osnivač ustanove ne možemo podržavati ovakve prakse i tome se jasno protivimo - rekao je Tomislav Tomašević o zabrani suda portalu H-alter da pišu o Gordani Buljan Flander.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomašević će smijeniti Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih

Potvrdio je kako će razriješiti trenutno upravno vijeće Poliklinike.

- Pozvao bih Ministarstvo zdravstva da naprave stručni nadzor nad radom Poliklinike i mislim da je svima u interesu da se to raščisti - dodao je Tomašević.

- Svaka gradska institucija mora biti podložna javnoj kritici. Za klevetu postoje privatne tužbe. Za ovo se koristio ovršni zakon i mi iza ovoga ne možemo stajati i ovo je sada poruka svim gradskim institucijama kojima bi možda nešto ovakvo palo na pamet ubuduće - rekao je Tomašević.

Tomašević je rekao kako su već prije mjesec i pol dana postojale indicije da ima nepravilnosti u radu Poliklinike. Rekao je da se čuo s ministrom Aladrovićem, a čut će se i s ministrom Vilijem Berošem kako bi se sastali i razgovarali o ovoj situaciji.

- Ono što ja sada mogu je smijeniti Upravno vijeće i to je to - rekao je Tomašević.

 

Idi na 24sata

Komentari 130

  • 23.09.2021.

    Svaka čast Tomaševiću izgleda da smo na dobrom putu da imamo grad kakav Zagrepčani zaslužuju  bez korupcije i prevara ....

  • okii 23.09.2021.

    bravo TT imas podrsku senf bojne ... treba vratit istom mjerom...  kako oni tako i ti, daj sve svojima...

  • okii 23.09.2021.

    to mu je jedan od primarnih poslova ...kad nemas  pametnijeg posla ...smjenjujes i postavis svoje ... a problemi  stoje ..kao da su na smetlistu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare