To je to što me zanima!

Zatvorili se na početku: Tonga ima prvi slučaj zaraze koronom

Otok, koji se nalazi oko 2.300 kilometara sjeverno od Novog Zelanda, zatvorio je svoje granice kada je počela pandemija i nikada ranije nije zabilježio niti jedan slučaj covida-19
Vidi originalni članak

Pacifička kraljevina Tonga potvrdila je prvi slučaj koronavirusa od početka pandemije, objavio je premijer Pohiva Tu'i'onetoa u petak.

Otok, koji se nalazi oko 2.300 kilometara sjeverno od Novog Zelanda, zatvorio je svoje granice kada je počela pandemija i nikada ranije nije zabilježio niti jedan slučaj covida-19.

No putnik s repatrijacijskog leta iz Christchurcha na Južnom otoku Novog Zelanda je pozitivan, rekao je Tu'i'onetoa na konferenciji za medije.

CIJEPLJENO 60 POSTO NIJEMACA Njemačka ima preko 20 tisuća novih slučajeva korone. Merkel: Brojke rastu, ne budite nemarni

Taj putnik, zajedno s 214 drugih, izoliran je i nalazi se u karanteni od njihova povratka u Tongu u srijedu.

Na letu su bili sezonski radnici i neki dužnosnici olimpijskog tima Tonge koji su zapeli na Novom Zelandu na povratku s Olimpijskih igara u kolovozu, javljaju lokalni mediji. Tjednima im nije bio dopušten ulazak u Tongu nakon što su otkriveni slučajevi covida-19 na Novom Zelandu.

Tu'i'onetoa je pozvao stanovnike Tonge da se pripreme za moguća ograničenja i da se cijepe.

Tonga je prvom dozom cijepila 48 posto stanovništva koji ispunjavaju uvjete za cijepljenje, a 31 posto ih je potpuno cijepljeno.

Zdravstveni dužnosnici Novog Zelanda u četvrtak su potvrdili dva slučaja u Christchurchu, što su prve zaraze u tom gradu u godinu dana.

OPORAVAK OVISI O CJEPIVU Britanci šalju dodatne milijune doza cjepiva za zemlje u razvoju

Još dva slučaja potvrđena su u petak, ali u gradu se neće uvoditi ograničenja jer su zdravstveni dužnosnici naveli da je epidemija "obuzdana".

Ministarstvo zdravstva Novog Zelanda priopćilo je da istražuje slučaj na Tongi i dodalo da je putnik imao negativan nalaz prije odlaska iz Novog Zelanda.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • area 62 30.10.2021.

    Patite i vi kao sav ostali svijet 🤓🤭😇

  • Ne plaćam porez 30.10.2021.

    a šta kaže croat?

  • ElTonino 30.10.2021.

    Kako pozitivan na letu? A test prije leta? Tko je kriv?

Komentiraj...
Vidi sve komentare