To je to što me zanima!

Tony Blair upozorava: Velika Britanija je u opasnom neredu

Blair, laburistički premijer između 1997 i 2007. rekao je da su obje velike stranke prodavale fantazije te dodao da ako su izborne ankete točne, vjerojatno će Johnsonova stranka dobiti većinu
Vidi originalni članak

Bivši britanski premijer Tony Blair rekao je u ponedjeljak da je Velika Britanija u opasnom neredu te da ni njegova Laburistička stranka niti konzervativci Borisa Johnsona ne zaslužuju pobjedu na izborima 12. prosinca.

Velika Britanija održava izbore tri godine prije termina zbog toga što je parlament u slijepoj ulici zbog Brexita, nesposoban dogovoriti se o tome kako, ili da li uopće, napustiti Europsku uniju.

PREDSTAVIO MANIFEST Johnson: Provedimo Brexit i oslobodimo britanski potencijal

- Mi smo u neredu - rekao je Blair na susretu s novinarima. "Uzgon svjetskoga gospodarstva dosad nas je držao, no bude li posustao bit ćemo u nevolji".

Blair, laburistički premijer između 1997 i 2007. rekao je da su obje velike stranke prodavale fantazije te dodao da ako su izborne ankete točne, vjerojatno će Johnsonova stranka dobiti većinu.

Blair, jedini laburistički čelnik koji je pobijedio na trima izborima, rekao je da njegovu stranku sada kontrolira "marksističko-lenjinističko krilo" te da je njihov vođa Jeremy Corbyn obećao revoluciju.

- Problem s revolucijom nikad nije kako će početi nego kako će završiti - rekao je Blair. "Problem s revolucijama jest što uvijek završe loše".

NOVI SPORAZUM O BREXITU? Vođa laburista ostaje neutralan u slučaju drugog referenduma

"Istina jest ovo: javnost nije uvjerena da ijedna glavna stranka zaslužuje izbornu pobjedu".

Glasanje 12. prosinca predstavlja težak izbor između "socijalističke" države pod laburistima, koji nude drugi referendum o napuštanju EU-a, ili slobodnog tržišta konzervativaca, koji žele "da se Brexit obavi" do kraja siječnja.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Prc Milojka 25.11.2019.

    Pazi ko se javlja! Dokazani ratni zločinac! Poslednji koji ima pravo da dijeli lekcije!

  • Ivan111_1 25.11.2019.

    Ovaj covjek zajedno sa Bushom odgovorni su za 600 000 poginulig i vise od milijun ranjenih, on je terorist svjetskog razmjera, jadna iracka djeca s amputiranim rukama i nogama, ima Boga.

  • Usora1 25.11.2019.

    ma kakvi tony, irak je u neredu ili bolje receno u kaosu, a zahvaljujuci istinoljubivim kao tony blair, lazovu svjetskog glasa.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare