To je to što me zanima!

Topshop morao maknuti sliku premršave manekenke s weba

Grupe za borbu protiv anoreksije napale su Topshop zbog fotografije djevojke koja izgleda bolesno mršavo. Uklonili su jednu fotografiju, no ostale su ostavili
Vidi originalni članak

Trgovina Toshop morao je ukliniti kontroverznu fotografiju premršave manekenke tinejdžerke sa svoje web stranice nakon što su izazvale gnjev među grupama koje se bore protiv anoreksije. Zabrinuli su se da bi takve fotografije mogle potaknuti bolest među mladima, a majka liječene anoreksičarke rekla je kako strahuje da bi joj kćer mogla ponovno posrnuti ako se ugleda na koštunjavu djevojku na naslovnici dućana. Iz Topshopa su pokušali braniti svoj model, Codie Young (18), no u ponedjeljak navečer su ipak maknuli fotografiju i stavili drugu na kojoj djevojka izgleda zdravije, iako je očito mršavija od prosječnih djevojaka svoje dobi. Iz Topshopa su priznali da je fotografija možda naglašavala Codiejine proporcije zbog čega joj je i glava izgledala veća, a vrat duži u odnosu na tijelo. Unatoč tome, tvrde da je Codie zdrava mlada djevojka te su odbili ukloniti njene ostale fotografije. 

To udrugama nije dovoljno te se pitaju zašto su uopće koristili fotografiju djevojke koja se doima kao da nosi veličinu '0', odnosno po našim mjerilima, veličinu 32, kad tu stranicu posjećuju tisuće mladih. 

- Djevojčicama fotografije modela koji su ovako mršavi govore da je to u redu, a zapravo nije. Takve stvari ne želimo gledati u časopisima i na internetu. To je konstantna borba protiv poremećaja u prehrani, a Topshop joj ne pomaže. Očito je odjeća veličine 32 dostupna u Topshopovim dućanima što opet implicira da je zdravo biti tih proporcija. Topshop mora preuzeti odgovornost i koristiti zdravije modele - rekla je Helen Davies iz udruge Beat. Karen Easthall koja vodi svoju organizaciju za borbu protiv anoreksije, brine se da bi njena kćer Hollie (16) mogla ponovno pokleknuti pred ovakvim fotografijama misleći da je veličina 'nula' poželjna i moderna. Hollie je četiri mjeseca provela u bolnici zbog anoreksije, a iako se sada oporavlja, njena majka nije sigurna koliko je uistinu psihički snažna.

- Hollie i moj muž se oboje slažu da je fotografija neprikladna - rekla je Karen. Glasnogovornik Toshopa tvrdi da Codie nosi veličinu 36 i da je zdrava te da na slikama nosi nešto veću odjeću, javlja Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • 13.07.2011.

    bolesno mrsavo,fujjjjjjjjjjjjjj

  • Mayhem29 13.07.2011.

    Ma nisu trebali maknuti tu manekenku,nego cijeli taj Top-Shop i tužiti ih za sve laži koje su izrekli svih ovih godina i svih ljudi koje su potplatili da javno lažu na televiziji.Kome je ikada pomogao Cosmodisc?Tko je ikada smšavio od onog relax&tone masažera?A ona ribaljka za stopala (ped egg) im je posebna fora hahahahahahaha.....Sve u svemu našlo bi se tu itakako dobrih osnova za podizanje itekako čvrste optužnice,ali Top-Shop nije naš nego strana firma,pa im naša "mila vlada" dakako dopušta svu tu demagogiju........Nadasve pa naša vlada je ucila od Top-Shop stručnjaka kako efektivno slagati širu javnost.

  • raybolan 13.07.2011.

    E mala da si u hrvatskoj pored ovoliko ćevapa nebi imala 35 kila

Komentiraj...
Vidi sve komentare