To je to što me zanima!

TRAGEDIJA: Dječak (11) je puškom ubio prijatelja

Babina Greda: Najbolji prijatelji M.K. (11) i M.P. (10) su se u nedjelju igrali na tavanu očevim karabinom. Puška je slučajno opalila i ubila M.P.
Vidi originalni članak

U nedjelju navečer brojni su mještani u Babinoj Gredi s nevjericom primili vijest da je M.K. (11), učenik 4. razreda osnovne škole, u dječjoj igri očevim karabinom ubio svojeg najboljeg prijatelja M.P. (10). Dječaci su i prvi susjedi i njihove kuće dijeli tek širina lokalne ceste. Prema policijskim informacijama, stariji dječak je ubio mlađeg oko 16,30 sati igrajući se na tavanu kuće. Otac dječaka koji je prouzročio tragediju hrvatski je branitelj od prvoga dana Domovinskog rata i obišao je doslovno sva ratišta. Posljednjih godina je u mirovini i, tvrde susjedi, prisiljen je dodatno zarađivati radeći na građevini. Trenutno radi na Rabu. I dječakova majka također je odsutna. Radi u Italiji, pa se o dječaku i godinu dana starijem bratu skrbi sestra (19). U vrijeme tragedije ona nije bila u kući. Susjedi su je nekoliko sati ranije vidjeli s tamburicom na leđima pa pretpostavljaju da je išla svirati s lokalnim KUD-om na neku zabavu.Susjedi su u šoku i nevjerici. Nijednog od dvojice dječaka ne znaju po lošemu. Štoviše, svi hvale dječaka koji je posegnuo za očevim karabinom kao dragoga i odgovornoga.
- Kao da je sebi zacrtao ulogu da brine o bratu i starijoj sestri, a ne obrnuto - priča susjed Mato Gregorović čiji sin ide u razred sa stradalim dječakom i dodaje kako se boji da je ova tragedija slika i prilika današnje društvene situacije u Hrvatskoj.
- Roditelji su morali ostaviti svoju djecu da bi otišli zaraditi za njihovo školovanje. Otac nije mogao prehraniti cijelu obitelj s 2-3 tisuće kuna mirovine, priča susjed Mato Gregorović. Pogrebnici su dječakovo tijelo prevezli na odjel patologije vukovarske Opće bolnice, gdje će se u ponedjeljak obaviti obdukcija.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • angeIina 09.05.2010.

    sad je cijeli članak o tome kako je dijete poginulo jer je otac morao ići raditi...ma dajte molim vas...svaki dan se susrećem sa neodgovornim roditeljima da je to strašno...a hvala bogu danas svaka budala može imati djecu....

  • niš koristi 09.05.2010.

    oružju nikakvom, pa ni trofejnom, nije mjesto u kući, pogotovo ne tamo gdje ima djece. kuhinjske noževe sam držala na povišenom elementu da koje od moje djece ne bi došlo u \"napast\" samo rezati kruh...a cijelu situaciju mogu komentirati... \"prokleta je sirotinja što nas je majko po svijetu rasula\" jer je odgovornost za oboje braće palo na leđa sestri od 19 godina da bi im roditelji omogućili bolji život ... :((

  • drumbak 09.05.2010.

    Moja iskrena sućut roditeljima,no oružje po kućama doista nije potrebno.Tko god ga ima nedaj bože da se nekada posvađa sa susjedom ili taj momenat nešto pukne u čovijeku ubiti će ga,a kad ga nema čovijek se posvađa i ipak sa vremenom sabere.Manimo se oružja jer nam je doista nepotrebno,djeca,odrasli stradaju,može samo u igri ili hvaljenju prijatelju nesvijesno,a većini ionako za ništa nesluži.

Komentiraj...
Vidi sve komentare