Obavijesti

News

Komentari 50

TRAGEDIJA: Dječak (11) je puškom ubio prijatelja

TRAGEDIJA: Dječak (11) je puškom ubio prijatelja
8

Babina Greda: Najbolji prijatelji M.K. (11) i M.P. (10) su se u nedjelju igrali na tavanu očevim karabinom. Puška je slučajno opalila i ubila M.P.

VIDEO

U nedjelju navečer brojni su mještani u Babinoj Gredi s nevjericom primili vijest da je M.K. (11), učenik 4. razreda osnovne škole, u dječjoj igri očevim karabinom ubio svojeg najboljeg prijatelja M.P. (10). Dječaci su i prvi susjedi i njihove kuće dijeli tek širina lokalne ceste. Prema policijskim informacijama, stariji dječak je ubio mlađeg oko 16,30 sati igrajući se na tavanu kuće. Otac dječaka koji je prouzročio tragediju hrvatski je branitelj od prvoga dana Domovinskog rata i obišao je doslovno sva ratišta. Posljednjih godina je u mirovini i, tvrde susjedi, prisiljen je dodatno zarađivati radeći na građevini. Trenutno radi na Rabu. I dječakova majka također je odsutna. Radi u Italiji, pa se o dječaku i godinu dana starijem bratu skrbi sestra (19). U vrijeme tragedije ona nije bila u kući. Susjedi su je nekoliko sati ranije vidjeli s tamburicom na leđima pa pretpostavljaju da je išla svirati s lokalnim KUD-om na neku zabavu.Susjedi su u šoku i nevjerici. Nijednog od dvojice dječaka ne znaju po lošemu. Štoviše, svi hvale dječaka koji je posegnuo za očevim karabinom kao dragoga i odgovornoga.
- Kao da je sebi zacrtao ulogu da brine o bratu i starijoj sestri, a ne obrnuto - priča susjed Mato Gregorović čiji sin ide u razred sa stradalim dječakom i dodaje kako se boji da je ova tragedija slika i prilika današnje društvene situacije u Hrvatskoj.
- Roditelji su morali ostaviti svoju djecu da bi otišli zaraditi za njihovo školovanje. Otac nije mogao prehraniti cijelu obitelj s 2-3 tisuće kuna mirovine, priča susjed Mato Gregorović. Pogrebnici su dječakovo tijelo prevezli na odjel patologije vukovarske Opće bolnice, gdje će se u ponedjeljak obaviti obdukcija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...