To je to što me zanima!

Tragedija kraj Garešnice: Čovjek poginuo dok je rušio stablo

Nesreća na radu dogodila se kod Garešnice kad je dio padajuće krošnje pao na nesretnog čovjeka koji je zbog težine ozljeda preminuo na mjestu
Vidi originalni članak

U petak oko 12.30 sati, prilikom rušenja stabla hrasta poginuo je 37-godišnji radnik Hrvatskih šuma s područja Velikog Grđevca.

Nesreća na radu se dogodila kad je dio padajuće krošnje pao na nesretnog čovjeka koji je zbog težine ozljeda preminuo na mjestu. Radili su u šumi koja se nalazi između Gornje Trnovitice i Gornje Ploščice, uz lokalnu cestu.

TRAGEDIJA KOD DARUVARA Pilio drva: Komad stabla pao mu na glavu, umro na mjestu

Očevidom je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske postaje Garešnica, a očevidu je prisustvovao i inspektor zaštite na radu. Naložena je obdukcija tijela stradalog te su poduzete i ostale potrebne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ove nesreće.

Foto: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 24.04.2021.

    Živim za dan kad će Uskok dobiti nalog da istraži najveću pljačku šuma. Sječe se najkvalitetnije drvo, a kako šume izgledaju nakon sječe može se pogledati npr u Žažini. Nakon što su posječeni stari hrastovi, ostalo je rijetko tanje polupotrgano drveće Mnoga s dijelom krošnje, mnoga bez krošnj poput kolaca. Na zemlji je ostalo granje. Sve to je uz cestu. Izgleda poput Hirošime. To je primjer gospodarenja hrvatskim šumama. Bezočna pljačka. Država kao da ne postoji. Gledajući taj jad pitam se koliko bi izviđača trebalo da sakrije tu sliku. Da prekriju sramotu i pohlepu platnom i da nacrtaju šumu.  Hrvatske šume.   Državni  dužnosnici i službenici očito su na platnom spisku  naših i stranih firmi koji uništavaju šume.

  • adlla 24.04.2021.

    Invazija na sume ,nikad se nije toliko rusilo ko sada,upozorio sam inspekcije ali izgleda da je sve to jedna mafija,, nema stani ,,napad na sume jer je besparica ,,krade se sve sto je moguce,,.

  • lukicluka11 24.04.2021.

    Jeli u tim Hrvatskim šumama šef bosanac Davor Filipović HDZ-eov kandidat za gradonačelnika Zagreba, onda ništa čudno da se tamo nemilice krade i pljačka a o sigurnosti radnika se ne vodi nikakva briga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare