To je to što me zanima!

Tragedija na Filipinima: Bus sletio u provaliju, poginulo 16 ljudi, osam u kritičnom stanju

Prometne nesreće sa smrtnim ishodom česte su na Filipinima zbog slabog provođenja prometnih zakona, dotrajalih vozila i opasnih uvjeta na cestama
Vidi originalni članak

Najmanje 16 ljudi je poginulo, a je 12 ozlijeđeno nakon što je autobus sletio u provaliju u planinskom selu na Filipinima, piše Sky News.

Osam ranjenih u nesreći koja se dogodila u utorak poslijepodne u kritičnom su stanju te su smješteni u lokalnoj bolnici, izvijestile su vlasti.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je vozač manevrirao cestom, a onda najednom izgubio kontrolu, pri čemu se autobus zabio se u betonsku ogradu i sletio u provaliju.

DVOJE POGINULO Detalji nesreće u tunelu Učka: Zabili se u betonski blok, od auta je ostao tek stražnji kraj

- Vozač je bez prekida trubio jer je očito izgubio kontrolu nad autobusom prije nego što je pao u provaliju- rekao je Ronniel Pabustan, službenik za krizne situacije provincije Antique.

Deseci spasitelja, uključujući policiju, vojsku i pokrajinske hitne službe, radili su na spašavanju putnika. Pomoću nosila i užadi žrtve su donijeli do klanca, a spašavanje je potrajalo do kasno u noć.

- Tragično je i bolno jer se ovo dogodilo ususret Božiću- rekao je Pabustan, dodavši da su među mrtvima beba i vozač.

CESTU PREKRIO LED Teška prometna nesreća u Njemačkoj: Bus sletio s ceste, poginulo dijete, 13 ozlijeđenih

Potraga za žrtvama završila je tijekom noći, međutim pokrajinski dužnosnici pozvali su vlasti okolnih sela da obavijeste osoblje za hitne slučajeve u slučaju da pronađu još žrtava na mjestu nesreće, gustom šumovitom području, na dnu klanca.

Prometne nesreće sa smrtnim ishodom česte su na Filipinima zbog slabog provođenja prometnih zakona, dotrajalih vozila i opasnih uvjeta na cestama, uključujući neadekvatne sigurnosne znakove i barijere na planinskim cestama i u udaljenim provincijama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare