To je to što me zanima!

Tragedija u Rijeci: Muškarac poginuo u bujici ispod auta, oštećene zgrade, auti zarobljeni

U vodenoj bujici u Rijeci je večeras poginuo muškarac. Sve hitne službe su na terenu nakon što je u par sati palo kiše koliko skoro u cijelom rujnu padne. Gradonačelnik upozorava ljude da ne izlaze, ako ne moraju
Vidi originalni članak

Riječka policija izvijestila je večeras kako su oko 19.30 sati dobili dojavu da je nađena muška osoba u bujici ispod auta. Nažalost, do dolaska Hitne pomoći, muškarac je preminuo. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tijelo su poslali na obdukciju.

- Dragi ljudi, tko ne mora, neka ne izlazi. Ako vas je kiša uhvatila u gradu, oprezno i strpljivo - napisao je na Facebooku gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

AUTI ZAROBLJENI U VODI VIDEO Potop u Rijeci: Čovjeka nosila bujica, poplavljeni brojni stanovi, sve službe na terenu

- U stalnom sam kontaktu sa svim dežurnim službama, ljudi su na terenu, radi se na otklanjanju štete, sanira se sve što se trenutno može i koliko se može - dodao je. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U izjavi za RTL Direkt Filipović je rekao kako je situacija alarmantna u gradu te da godinama nisu imali ovakvo nevrijeme.

Riječko je područje večeras pogodilo snažno nevrijeme, poplavljene su brojne ceste u centru grada i vožnja je onemogućena ili otežana, a sve hitne službe su na terenu. 

Oborinska kanalizacija nije mogla prihvatiti svu kišu pa su ulice poplavljene. Izbijeni su i poklopci šahtova pa su neki automobili zaglavili u otvorima.

 Kako se doznaje, u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji je pao dio krova te su poplavljene potkrovne učionice. Poplavljeno je i sjedište Policijske uprave primorsko-goranske, odnosno prostor šalter sale. 

Nevrijeme čeka skoro cijelu državu



 

Podsjetimo, iz DHMZ-a su objavili narančasto upozorenje i za četvrtak, kad bi se trebalo nastaviti ovo kaotično nevrijeme. 

Ponegdje se očekuje i do 100 litara kiše po četvornom metru, a pod upozorenjima je praktično cijela zemlja, dok se najgore vrijeme očekuje na riječkom području te u Lici.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • gogo67 29.09.2022.

    Ovako je bilo prije dvije godine u Senju. Srećom niko nije stradao. Ali  to je  strašno. 

  • Joza Prezaduzeni 29.09.2022.

    Grad koji tece....

  • sjedi 29.09.2022.

    kad dođe do ovakve tragedije onda se vidi koliko su komunalne službe revne u svom poslu,slivnici se trebaju čistiti bar dva puta godišnje pa nebi bilo poplave......počivao u miru,obitelji sučut

Komentiraj...
Vidi sve komentare