To je to što me zanima!

Tragedija u Rusiji: Potonuo je ribarski brod, spasili dvoje od 19 članova posade - 17 nestalih

U hladnom Barentsovom moru (manje od 7 Celzijevih stupnjeva) nedaleko Novaje Zemlje, potonula je ribarska koća sa 19 članova posade. Spašeno je samo dvoje, dok se ostali vode kao nestali
Vidi originalni članak

Ruske službe za spašavanje su ujutro primile poziv iz ribarske koćarice Onega nakon što se njihov brod našao u problemu. Druga je ribarska koćarica bila u blizini te spasila dva člana posade, dok se ostalih 17 vode kao nestali te su se vjerojatno smrznuli u hladnom Barentsovom moru. 

Prema ruskoj novinskoj agenciji TASS, u području Novaje Zemlje more se zna i zalediti što znači da postoji mogućnost lomova na brodovima koji prolaze. To se najvjerojatnije dogodilo i Onegi, a spašeni su navigator i jedan mornar s potonulog broda. Tamošnje su vlasti u potragu za ostalima poslala još tri broda.

Kako prenose u Moskvi, trebat će im nekoliko sati da dođu do mjesta nesreće koje je otprilike 550 kilometara udaljeno od Murmanska, a radi se o privatnoj koćarici. Podsjetimo, to se područje prije 59 godina koristilo za nuklearne testove, a tamo je isprobana 'Tsar Bomba', najjače oružje ikad detonirano.

VIDEO: BLAGDAN USRED MORA Zadarski pomorac pet mjeseci nije vidio kopno - obitelj mu je snimila dirljivi božićni video

Potrazi ne mogu pomoći iz zraka zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, a posada u hladnom moru ima sve manje vremena...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare