Obavijesti

News

Komentari 9

Zadarski pomorac pet mjeseci nije vidio kopno - obitelj mu je snimila dirljivi božićni video

Zadarski pomorac pet mjeseci nije vidio kopno - obitelj mu je snimila dirljivi božićni video
3

Obitelj veselog pomorca iz Zadra odlučila mu je snimiti video i otpjevati pjesmu koja je himna navijača njegovog omiljenog nogometnog kluba. 'Sretan Božić Josipu koji plovi daleko od kuće, od svoje obitelji', poručuju

Josip Marcelić (22) iz Zadra plovi prvi put u životu već pet mjeseci te za to vrijeme niti jednom nije napustio brod zbog pandemije. Svoju pomorsku karijeru započeo je u srpnju, a planira čak i blagdane provesti na brodu.

POGLEDAJTE VIDEO: Obitelj je pomorcu Josipu otpjevala pjesmu

Pokretanje videa ...

Obitelj ovog veselog pomorca je jako ponosna na njega, ali su tužni što neće moći s njim provesti Božić. Tata Andrija, mama Orieta, brat Roko te sestre Lucija i Karmen su ga odlučili malo razveseliti pa su mu svi skupa otpjevali i odsvirali pjesmu 'You'll never walk alone'.

Pjesma je inače svjetski poznata, a kao svoju himnu su je uzeli navijači engleskog nogometnog kluba Liverpool.

Na moru usred Covid-19: Evo kako izgleda život pomoraca u jeku pandemije koronavirusa
Na moru usred Covid-19: Evo kako izgleda život pomoraca u jeku pandemije koronavirusa

Josipova obitelj je odabrala upravo tu pjesmu zato što je on veliki fan Liverpoola te su mu tako htjeli poručiti da su uvijek uz njega. Cijelu izvedbu su snimili i objavili na Facebooku i YouTubeu.

- Sretan Božić velikom navijaču FC Liverpool, Josipu Marceliću, koji plovi daleko od kuće, od svoje obitelji, pa da zna da nikada ne plovi sam - napisali su iznad videa.

Na ovu ideju je došla sestra Lucija koja inače s bratom Rokom ima bend Pink Noise i nastupaju već nekoliko godina.

Josip je studirao Pomorski fakultet, a po završetku studija je otišao na kadeturu te mu je ovo prvi put da je išao na brod. Njegova obitelj je bila skoro svaki dan u kontaktu s njim, ali sada je potrošio internet za ovaj mjesec pa im je teško komunicirati.

- Nadamo se da će imati internet za Badnjak ili Božić - optimistični su.