To je to što me zanima!

Tramišak podijelila šalabahter o svom uspjehu i rekla: Mijenjali su se ministri, ali i premijeri...

Na Facebooku je dodala kako joj je bila iznimna čast biti na mjestu ministrice te da je zauvijek odana Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je razriješio dužnosti, sada već bivše ministre, Ivana Paladinu i Natašu Tramišak nakon čega su oboje održali konferencije za medije. Po svemu sudeći Tramišak je odlukom nezadovoljna te je izjavila kako za razrješenje nije dobila nijedan konkretan razlog.

- HDZ je preživio puno toga, smjene različitih ministara, ali i različitih premijera - rekla je bivša ministrica na konferenciji za medije te još nekoliko puta ponovila kako od Plenkovića nije dobila odgovor zašto mora otići. 

VIDEO: TRAMIŠAK NEZADOVOLJNA 'Od Plenkovića nisam dobila adekvatne razloge zašto me on smijenio. Vratit ću se u Sabor'

Ministrica je na konferenciji podijelila 'šalabahtere' svojih ključnih postignuća za vrijeme svojeg mandata. Kao prvo, od čak 22, navodi 'ugovorenost europskih sredstava na više od 128%', kao i podatak  da je do 31.12.2022. korisnicima sredstava  isplaćeno 8, 95 milijardi eura bespovratnih sredstava. Također, usvojena je nova karta regionalnih potpora 2022.-2027. sa povećanjem postotka za javne potpore za sve poduzetnike. Karta, u odnosu na prethodnu podjelu, donosi značajno povišenje stopa sufinanciranja za sve regije, uključujući i Grad Zagreb.

Između ostalog, usvojeni su Planovi za industrijsku tranziciju Panonske, Sjeverne i Jadranske Hrvatske te su raspisani pozivi za ITU gradove koji je ujedno i najveći poziv za gradove ikad raspisan.

VIDEO: NOVE PROMJENE U VLADI Plenković: Tramišak i Paladina odlaze iz Vlade, a umjesto njih dolaze Branko Bačić i Šime Erlić

Još navodi uspostavljanje Registra otoka, kao i usvojenje izmjena i dopuna Zakona o otocima, usvojenje Nacionalne razvojne strategije 2030. te potpisivanje Razvojnog sporazuma za Sjever Hrvatske te početak realizacije projekata.

Tramišak se potom oglasila i na svojem Facebook profilu istaknuvši kakva je čast za nju bila biti ministrica  regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a onda se svima zahvalila na podršci.

NEZADOVOLJSTVO U STRANCI Kritike zbog smjene Tramišak: 'Plenković se želi obračunati s Anušićem i preuzeti sav utjecaj'

- Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što! Čast mi je što sam imala priliku dati pozitivan doprinos hrvatskoj državi i našim ljudima radeći kao ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Značajno smo poboljšali sve ključne pokazatelje u pogledu povlačenja sredstava iz EU fondova čime se direktno utječe na kvalitetu življenja u našoj domovini. 

Zahvaljujem u prvom redu svim građanima koji su mi dali povjerenje na izborima i poručujem da sam posao radila časno, zakonito, a rezultati koji su mjerljivi govore sami za sebe.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Doista više nije bitno tko ulazi u Vladu. Bitan je samo politički opstanak premijera Plenkovića

Neupitna je moja lojalnost hrvatskoj državi te ću i nadalje činiti sve u mojoj moći da Hrvatska bude razvijenija i još bolja za život. Hvala svima na riječima podrške!

Idi na 24sata

Komentari 96

  • Kenny 12.01.2023.

    gospodićna ministark,kaj se sad plačete kad ste smijenjeni,valjda se a i po faci se vidi ne uklapate !!

  • 12.01.2023.

    Bravo zeno,tako treba reci istinu...Vidis kako si lako smjenjena ,a lopovcine ne mogu tako brzo napustit ministarstvo,Zalac opravdavao cijelo vrijeme ,a ti odleprsala preko noci to je "dwmokrac8ja"!NATASA NADA U HDZu!

  • miroljub1 12.01.2023.

    Plenković i dalje kao i HDZ ,ne trpi i ne voli Slavoniju i Baranju ,samo onda kada su izbori.Izćigravs velikog vođu a promijenio je skoro 30 ministara za dva mandata.U EU u bilo kojoj zemlji da se to dogodilo svaki normalni čovjek bi dao ostavku.Ali on neće njemu je vlast slatka i sluga je EU koja će nas upropastiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare