To je to što me zanima!

Tramvaj u kojem se curica (5) opekla zapečatili radi očevida

Ima opekline: Liječnici su djevojčici (5) previli rane na rukama te su je ostavili na promatranju. Vjeruju kako malena neće imati posljedice jer će se koža brzo obnoviti
Vidi originalni članak

Putnike u tramvaju broj četiri u Draškovićevoj ulici prestravio je bolan vrisak djevojčice Barbare B. (5) u srijedu oko 16 sati. Malena je sjedila ispred oca Damira B. (39). Uhvatila se ručicama za rukohvat jednog sjedala, a potom i drugog. Počela se tresti. To je trajalo nekoliko sekundi, tvrde u obitelji djevojčice. Dlanovi su joj bili opečeni i jako ju je boljelo. Otac je brzo reagirao, vozačica je zaustavila tramvaj i malenu je odveo u obližnju Klinku za traumatologiju. Poslije su je prebacili u Dječju bolnicu u Klaićevoj. Liječnici su je u petak, s obzirom na to da se veoma dobro oporavlja, pustili na kućnu njegu. Rekli su kako Barbara ima opekline II. stupnja i da neće imati trajnije posljedice jer će se koža na dlanovima brzo obnoviti. Bila je na promatranju dva dana jer su liječnici htjeli biti sigurni da struja nije oštetila i druge organe.

- Otkad se opekla, nisam se maknula od nje. Cijelo vrijeme bila sam s njom u bolnici i bila je veoma hrabra curica. Kaže mi kako je ruke više ne bole, ali još ne može ništa raditi njima. Oporavlja se. Svaka dva dana morat će na previjanje u bolnicu i pregled - rekla je zabrinuto majka Danica. 

U ZET-u nisu htjeli komentirati slučaj jer je tramvaj na ispitivanju, a do vozačice nisu mogli doći. Čekaju rezultate istrage, koje su najavili za ponedjeljak. Stučnjaci za elektrotehniku kažu da je moglo proći dosta vremena da nitko u isto vrijeme ne dotakne rukohvat pod naponom i onaj koji nije pod naponom pa nitko nije ni mogao stradati.

- Da je djevojčica imala rukavice, vjerojatno je ne bi streslo - rekao je sudski vještak za struju Ivan Baranašić iz Varaždina, koji nam je i objasnio najvjerojatniji način na koji je Barbara stradala. Ispod stolice postoje i grijači pa električari kažu kako je moglo doći i do kratkog spoja. Policija još utvrđuje okolnosti i uzrok.

Za udar je kriv kvar tramvaja

Napon s kontaktnog voda tramvaja (žica na krovu vozila povezana sa strujom) zbog kvara vozila probio je na sjedalo.

Nije bilo zaštite u vozilu

U starom tramvaju nije bilo zaštite koja bi detektirala kvar. Jedno sjedište je pod naponom, a ono do njega ne mora biti.

Treslo ju je nekoliko sekundi

Djevojčicu su odmah odveli u Traumatološku bolnicu, a nakon toga u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • goran75 08.01.2011.

    ja neznam što je tu čudno struja ju opela a što je bilo očekivati našto tramvaj vozi na dizel,, možda nesreće se događaju svaka nesreća je šok pogotovo za to dijete... i što je za očekivati od tramvajao od 30 godina,,, naravno da je instolacija strunila,, pođite od svoji auta kupiš novi i misliš da mu nemre ništa biti a on plane koliko je kuća izgorijelo zbog loše instolacije ,, nije ni čudo što su tramvaji loši kad se svaka šuša vozi badava.. poogledajte penziće pun tramvaj ja bi svima naplačivao kartu a za švercer bi kaznu naplatio 1000 kuna,,, jer ispada da mi samo radnićka klasa plaćamo karte mjesečne i godišnje a gospoda i vi večin koja komentirate kad se vozite u tramvaju držite mob u ruci u slučaju kontrole onda šalje sms. kad budete svi plaćali onda budu tramvaji uredu.. a za sve je to kriv srtićek mile bandić koji kad osjeti da mu gori pod petama bris u ercegovinu kao i svi holding napravit da bi se bolje prao ( krao) novac

  • something different 07.01.2011.

    Ja ne mogu vjerovati,koji komentar:''Da je djevojčica nosila rukavice, ne bi joj ništa ni bilo''-Pa stvarno...ne znam što reći

  • 07.01.2011.

    Odmah tužbu spičit i amen...

Komentiraj...
Vidi sve komentare