Obavijesti

News

Komentari 9

Tramvaj u kojem se curica (5) opekla zapečatili radi očevida

Tramvaj u kojem se curica (5) opekla zapečatili radi očevida
3

Ima opekline: Liječnici su djevojčici (5) previli rane na rukama te su je ostavili na promatranju. Vjeruju kako malena neće imati posljedice jer će se koža brzo obnoviti

VIDEO

Putnike u tramvaju broj četiri u Draškovićevoj ulici prestravio je bolan vrisak djevojčice Barbare B. (5) u srijedu oko 16 sati. Malena je sjedila ispred oca Damira B. (39). Uhvatila se ručicama za rukohvat jednog sjedala, a potom i drugog. Počela se tresti. To je trajalo nekoliko sekundi, tvrde u obitelji djevojčice. Dlanovi su joj bili opečeni i jako ju je boljelo. Otac je brzo reagirao, vozačica je zaustavila tramvaj i malenu je odveo u obližnju Klinku za traumatologiju. Poslije su je prebacili u Dječju bolnicu u Klaićevoj. Liječnici su je u petak, s obzirom na to da se veoma dobro oporavlja, pustili na kućnu njegu. Rekli su kako Barbara ima opekline II. stupnja i da neće imati trajnije posljedice jer će se koža na dlanovima brzo obnoviti. Bila je na promatranju dva dana jer su liječnici htjeli biti sigurni da struja nije oštetila i druge organe.

- Otkad se opekla, nisam se maknula od nje. Cijelo vrijeme bila sam s njom u bolnici i bila je veoma hrabra curica. Kaže mi kako je ruke više ne bole, ali još ne može ništa raditi njima. Oporavlja se. Svaka dva dana morat će na previjanje u bolnicu i pregled - rekla je zabrinuto majka Danica. 

U ZET-u nisu htjeli komentirati slučaj jer je tramvaj na ispitivanju, a do vozačice nisu mogli doći. Čekaju rezultate istrage, koje su najavili za ponedjeljak. Stučnjaci za elektrotehniku kažu da je moglo proći dosta vremena da nitko u isto vrijeme ne dotakne rukohvat pod naponom i onaj koji nije pod naponom pa nitko nije ni mogao stradati.

- Da je djevojčica imala rukavice, vjerojatno je ne bi streslo - rekao je sudski vještak za struju Ivan Baranašić iz Varaždina, koji nam je i objasnio najvjerojatniji način na koji je Barbara stradala. Ispod stolice postoje i grijači pa električari kažu kako je moglo doći i do kratkog spoja. Policija još utvrđuje okolnosti i uzrok.

Za udar je kriv kvar tramvaja

Napon s kontaktnog voda tramvaja (žica na krovu vozila povezana sa strujom) zbog kvara vozila probio je na sjedalo.

Nije bilo zaštite u vozilu

U starom tramvaju nije bilo zaštite koja bi detektirala kvar. Jedno sjedište je pod naponom, a ono do njega ne mora biti.

Treslo ju je nekoliko sekundi

Djevojčicu su odmah odveli u Traumatološku bolnicu, a nakon toga u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa