To je to što me zanima!

Traže smrtnu kaznu: Počinje suđenje bombašu iz Bostona

Obrana Džohara Carnajeva tražila je da se suđenje premjesti tvrdeći da je u Bostonu nemoguće naći porotu koja bi bila nepristrana. Tužitelji traže smrtnu kaznu
Vidi originalni članak

Izborom porote nakon 20 mjeseci od krvavog napada počelo je suđenje Džoharu Carnajevu, jedinom osumnjičenom za atentat na Bostonskom maratonu. Sudi mu se za ubojstvo troje i ranjavanje ukupno 264 ljudi. Ako ga proglase krivim, prijeti mu smrtna kazna, piše BBC.

Federalni sudac u državi Massachusetts između 1200 kandidata izabrat će 12 članova porote i šest njihovih zamjenika. Suđenje bi trebalo trajati između tri i pet mjeseci. 

Carnajeva obrana tražila je da se suđenje premjesti u drugi grad tvrdeći kako je u Bostonu nemoguće sastaviti porotu koja bi bila nepristrana. Federalno tužiteljstvo za Carnajeva, muslimana čečenskog podrijetla, traži smrtnu kaznu iako je ona u državi Massachusetts zabranjena. 

Džohara Carnajeva tereti se da je zajedno s bratom Tamerlanom, koji je tijekom obračuna s policijom ubijen, organizirao i izveo teroristički napad bombama kućne izrade. Meta su bili sudionici maratona 15. travnja 2013. godine. Bombe su aktivirali nedaleko od ciljne linije. Ovaj je napad najgori na tlu SAD-a od udara 11. rujna 2001. godine.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • ludakvanca 06.01.2015.

    ma bas je on kriv, ahahaha

  • tomi07 06.01.2015.

    Kako ljudi puse americka sranja... ne vjerujem i nikada necu da je ovaj mali kriv, amerika radja kolateralne zrtve iz dana u dan :/

  • SUSSIE_1 06.01.2015.

    Svi koji se bave teririzmom ni ne trebaju imati nepristra porotu. Terorizam je najveće zlo današnjeg doba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare