To je to što me zanima!

Traži od Ustavnog suda odluku o ministru Milanu Kujundžiću

Ako bi Ustavni sud odlučio da predsjednik Sabora mora sazvati izvanrednu sjednicu, a on to ne učini, predsjednica će donijet odluku o zahtjevu o izvanrednom zasjedanju, objavio je njezin ured
Vidi originalni članak

Nakon što je Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav odbio sazivanje izvanredne sjednice Sabora u povodu prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, Nikola Grmoja obratio se predsjednici. U zahtjevu od 6. kolovoza Grmoja traži da se predsjedniku Sabora uputi zahtjev za izvanredno zasjedanje Sabora.

- Poštujući Ustav Republike Hrvatske te uzimajući u obzir činjenicu da je trideset i dvoje zastupnika, potpisnika zahtjeva za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora, zatražilo od Ustavnog suda da podnese Hrvatskom saboru izvješće o ostvarivanju ustavnosti i zakonitosti u vezi s navedenim zaključkom Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, Predsjednica Republike Hrvatske poziva Ustavni sud da postupi u skladu sa svojim ustavnim ovlastima i odgovori na Prijedlog zastupnika od 22. srpnja 2019. Ako bi Ustavni sud ocijenio da su se stekli ustavni uvjeti da Predsjednik Hrvatskog sabora sazove izvanrednu sjednicu, a Predsjednik Hrvatskog sabora to ne bi učinio, Predsjednica Republike Hrvatske donijet će odluku o zahtjevu o izvanrednom zasjedanju Hrvatskoga sabora u skladu sa svojim ustavnim ovlastima - objavio je Ured predsjednice.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • utiha 10.08.2019.

    Da Kujunđiča treba smjeniti znaju svi vrapci na grani. Čim če Plenkovič odugovlačiti da ga izbaci s pozicije posljedice če biti sve veče. Taj lik nije u stanju ni pronaći bolnicu u Dubrovniku, a kako bi onda popravio stanje u zdravstvu. Plenkoviču ti si stvarno čudo od čovjeka da si mogao odabrati takvu ekipu. Talent do talenta.

  • gordana.pacek@gmail.com 10.08.2019.

    Hrpa neadekvatnih likova bez morala i odgovornosti za Hrvatsku.

  • Cipelcug 09.08.2019.

    Tko će sada biti kandidat HDZ-a??

Komentiraj...
Vidi sve komentare