Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
45 komentara

Traži od Ustavnog suda odluku o ministru Milanu Kujundžiću

Ako bi Ustavni sud odlučio da predsjednik Sabora mora sazvati izvanrednu sjednicu, a on to ne učini, predsjednica će donijet odluku o zahtjevu o izvanrednom zasjedanju, objavio je njezin ured

Zagreb: Dan otvorenih vrata u Uredu predsjednice na temu "Govorimo donorski"
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
45 komentara

Nakon što je Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav odbio sazivanje izvanredne sjednice Sabora u povodu prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, Nikola Grmoja obratio se predsjednici. U zahtjevu od 6. kolovoza Grmoja traži da se predsjedniku Sabora uputi zahtjev za izvanredno zasjedanje Sabora.

- Poštujući Ustav Republike Hrvatske te uzimajući u obzir činjenicu da je trideset i dvoje zastupnika, potpisnika zahtjeva za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora, zatražilo od Ustavnog suda da podnese Hrvatskom saboru izvješće o ostvarivanju ustavnosti i zakonitosti u vezi s navedenim zaključkom Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, Predsjednica Republike Hrvatske poziva Ustavni sud da postupi u skladu sa svojim ustavnim ovlastima i odgovori na Prijedlog zastupnika od 22. srpnja 2019. Ako bi Ustavni sud ocijenio da su se stekli ustavni uvjeti da Predsjednik Hrvatskog sabora sazove izvanrednu sjednicu, a Predsjednik Hrvatskog sabora to ne bi učinio, Predsjednica Republike Hrvatske donijet će odluku o zahtjevu o izvanrednom zasjedanju Hrvatskoga sabora u skladu sa svojim ustavnim ovlastima - objavio je Ured predsjednice.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message