To je to što me zanima!

Tražimo 32 milijuna kuna zbog imovinske i neimovinske štete

Sin i kćer poginulih Talijana od Horvatinčića traže svaki po 2,142.516 eura za imovinsku i neimovinsku štetu koju su pretrpjeli, trpe i trpjet će i ubuduće
Vidi originalni članak

Tomislav Horvatinčić je na posljednjem ročištu na Općinskom sudu u Šibeniku, gdje mu se sudi za izazivanje pomorske nesreće, obio odštetni zahtjev djece poginulih nautičara u iznosu od 4,3 milijuna eura. Njegovi odvjetnici su poručili da je zahtjev nerealno visok. No, sin i kćer poginulih Talijana obrazložili su zašto baš taj iznos.

Traže svaki po 2,142.516 eura za imovinsku i neimovinsku štetu koju su pretrpjeli, trpe i trpjet će i ubuduće. Kao oštećenici se pozivaju na godišnje prihode pokojnih roditelja u iznosu od 140 tisuća eura, od kojih je najmanje polovica bila namijenjena njima. Uzimajući u obzir dob pokojnih roditelja i njihov koeficijent življenja, zaokružuju taj dio iznosa na 707.140 eura. Navode i da je šteta na uništenoj jedrilici najmanje 80 tisuća eura, no taj iznos nisu obračunali. 

Dodali su i izdatke koje su zbog smrti roditelja imali, od primjerice prijevoza tijela u Italiju i pogreba do troškova prijevoda sudske dokumentacije, izdataka za telefon, putovanja u Šibenik i naposljetku troškova liječenja za oboje zbog psihofizičkog stanja koje je izazvao tragičan gubitak majke i oca, piše Večernji list.

Naknada na ime imovinske štete tako je zaključena na 721.033,45 eura, dok je ona neimovinska višestruko veća i naširoko obrazložena primjerima iz talijanske sudske prakse. U konačnici, za trajno narušeno zdravlje Federico i Gaia potražuju još 1,1 milijun eura.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • zagrebcan 26.06.2012.

    kaj se desava

  • zagrebcan 26.06.2012.

    Mislim da Gospodin Tomo Horvatincic nije namjerno ubio njihove roditelje i meni ih je zao i u ime pravde oni trebaju dobit jedan dio otstete i tom otstetom se nece nadoknaditi izgubljeni roditelji . i to je nesto strasno . medjutim ocito im se nesto zvrtjelo u glavama da nas Tomo ima miljone euroa i to ih svrbi tako da su naveli da im roditelji zaradjuju tako velike novce . i dali ti talijani placaju poreze drzavi za te sume ili vec po starom scenariju njihov godisnji prihod je negdje oko 12000 uroa godisnje , haaaa hhhhaaaaaaa TO SU STARI MAFIJASI I PREVARANTI TI TALIJANI J IM MATER TOMO . nas tomo placa uredno u hrvatskoj poreze i posten je covjek . neka je u cast hrvatskoj Da ima Tomu Horvatincica . pozdrav Tomi od Zagrebcana Tomo samo Napred . ima nas dosta nas koji volimo naseg Tomu.

  • Bankarica 26.06.2012.

    'Nerealno visoka' ??!! Malo je u odnosu koliko su oni izgubili...

Komentiraj...
Vidi sve komentare