To je to što me zanima!

'Tražimo Sveučilišni zbor da se izjasni o doktoratu Bandiću'

U priopćenju ističu kako Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, kao predstavničko tijelo svih studenata, ne bi smio izbjeći odgovornost artikulacije stava o 'ovako simbolički važnoj odluci'
Vidi originalni članak

Studentski zbor zagrebačkog Filozofskog fakulteta uputio je u ponedjeljak javni zahtjev sveučilišnom Studentskom zboru da sazove sjednicu Skupštine i donese svoje stajalište o dodjeli počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću o čemu će se, vjerojatno, glasati na idućoj sjednici Senata zagrebačkog Sveučilišta.

U priopćenju ističu kako Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, kao predstavničko tijelo svih studenata, ne bi smio izbjeći odgovornost artikulacije stava o 'ovako simbolički važnoj odluci'. Tek na temelju odluke Skupštine studentski predstavnici u Senatu mogli bi izraziti stajalište studenata, poručuje Studentski zbor Filozofskog fakulteta. 

TRAŽE OBUSTAVU POSTUPKA Filozofski: Bandićev doktorat protivi se Statutu Sveučilišta

Vjerujući kako akademska i studentska zajednica generalno ne podržavaju dodjelu počasnog doktorata Bandiću, zahtjev za artikulacijom vlastitog stava o tom pitanju uputili su i svim studentskim zborovima kao sastavnici Sveučilišta u Zagrebu. 

 Smatraju kako bi dodjela ovakvog priznanja gradonačelniku uvelike degradirala status Sveučilišta, njegovih studenata i nastavnika što je, kažu, vidljivo iz reakcije javnosti i sveučilišne zajednice.

- Institut počasnog doktorata već je ozbiljno kompromitiran za vrijeme mandata rektora Borasa dodjelom tog priznanja, u najmanju ruku kontroverznom bosansko-hercegovačkom političari Draganu Čoviću - navode u Studentskom zboru FF-a. Napominju i kako Studentski zbor Sveučilišta tada nije artikulirao svoj stav, a studentski predstavnici u Senatu podržali su prijedlog bez uzimanja u obzir mišljenja studenata koje bi trebali predstavljati. 

AKADEMSKA ZAJEDNICA SE PROTIVI Bandić o počasnom doktoratu: 'Ništa ne mislim, samo delam'

- Neovisno o, po našem mišljenju, opravdanoj sumnji u vezi ugleda i zasluga gradonačelnika grada Zagreba kojima je navodno zaslužio počasni doktorat, smatramo kako bi provedba rasprave o tom pitanju na predstavničkom tijelu studenata bila tek minimum uvriježene demokratske procedure koja je u mandatu rektora Borasa ozbiljno kompromitirana - ističu u priopćenju. 

 Stoga sve ostale studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu pozivaju da izglasaju svoj stav o prijedlogu dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću i podrže zahtjev za Sazivanjem sjednice Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Lumos 09.04.2019.

    Na niskim smo granama, niskim....

  • Ubuntu_1 08.04.2019.

    A i to je prevažna tema. Pa koga bolikua za počasne doktorate? S počasnim doktoratom se nitko neće zaposliti i napraviti štetu. Bolje se fokusirajte na tržište regularnih!

  • alice111 08.04.2019.

    bravo! potpora samo naprijed, tako se stvara kvalitetno društvo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare