To je to što me zanima!

Tražio pomoć od Ministarstva, a dobio pismo da je preminuo

Ministarstvo branitelja poslalo je dopis josipovoj obitelji i izrazilo sućut za njegovu smrt. Isto Ministarstvo, isplatilo mu je mirovinu, što znači da se vodi kao živ
Vidi originalni članak

Čim sam pročitao dopis, doživio sam šok i završio na psihijatriji tjedan dana, rekao je Josip Tepša iz Biograda, branitelj obolio od PTSP-a. Josip je još 2008. tražio od Zaklade hrvatskih branitelja pri Ministarstvu branitelja da mu daju jednokratnu novčanu pomoć za sina koji se u Zagrebu školuje na postdiplomskom studiju za fizioterapeuta. Gotovo tri godine nitko mu se nije javio, a u rujnu je njegova obitelj dobila dopis u kojem im se izražava sućut za njegovu smrt. Dopisom traže da članovi obitelji dopune dokumentaciju njegovim smrtnim listom i računima troškova pogreba. Da bi ironija bila veća, Josip iz istog ministarstva prima mirovinu, što znači da se vodi i kao živ.

- Zahtijevam odgovornost Ministarstva branitelja i dići ću tužbu zbog pretrpljene boli - kazao je Tepša. Njegovi prijatelji kažu da je jako loše i da stalno plače u sobi.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • twigy 26.12.2010.

    evo ja predlažem da lovu koju je namjenio za tužbu da meni!!!!!!!!jer pun mi je k...c tih takozvanih branitelja oboljelih od PTPS-a koji misle da su jedino oni i njhova djeca zaslužili da žive,pa imaju li oni imalo ponosa,zar nisu dobili sve ono o čemu večina nas koji smo ostali bez posla sanja,ajde da vidim hoče li se koji branitelj odreči bar djela svoje mirovine u korist moje djece,čiji je tata bio branitelj,nije žicao mirovinu,a umro je od infarkta,poslije rata!!!!!!

  • valuta 20.12.2010.

    glavno da bu za tužbu novce imal ... već mi je ove patitike puna kapa tipa "za što smo se borili"? borila se većina koja i danas radi i šuti, sretna što je izvukla živu glavu i što nije ranjena, masa njih je po skidanju zatekla privatizirana i propala poduzeća al guraju život dalje, i nigdje ih se ni ne čuje, nastoje zaboraviti ono što su prošli, nemaju mirovine ni nikakovih povlastica, to su za mene branitelji.... a ne kojeko ko se naslikava po novinama s budalastim "senzacijama", a i novinarstvo koje ovakve priče podupire (čast izuzecima)...

  • Lena_1 15.12.2010.

    to je kao iz onog naseg filma: Umro sam, al sam živ!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare