To je to što me zanima!

'Treba vas sve zapalit': Prijetio kardinalu sjekirom i opsovao ga

Muškarac je na Youtubeu objavio video u kojem je, međuostalim, prijetio Vinku Puljiću, nakon što je kardinal održao misu za žrtve Bleiburga u Sarajevu ovu subotu
Vidi originalni članak

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u Mostaru uhitili muškarca zbog sumnje da je počinio kaznena djela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti. 

MISA I U SISKU Kardinal Puljić: Svakoj nevinoj žrtvi dugujemo isto poštovanje

Muškarac je, naime, na Youtubeu objavio video u kojem je, međuostalim, prijetio kardinalu Vinku Puljiću, nakon što je isti održao misu za žrtve Bleiburga u Sarajevu ovu subotu, javlja Avaz.ba.

Prema prvim informacijama, muškarac je identificiran kao Haris Pensić, a kako se doznaje, nije prijetio samo kardinalu.

Kardinala Puljića prozvao je pedofilom te mu je u više navrata opsovao majku.

- Trebalo vam je uletit’ i zapalit vas u crkvi taman da svi zajedno izgorite i trebalo vam je granatu fino baciti, mater vam je**m retadiranu u p***u fašisti. Je**m vam sve živo, da mi je naći one grobnice vaše da vam je**m one mrtve - kazao je mladić, između ostaloga, u svom bolesnom izljevu mržnje.

Snimka koju je objavio na Youtubeu još uvijek nije izbrisana, no nećemo vam je prenositi jer je ispunjena psovkama i prijetnji ubojstvima.

Pensić se trenutno nalazi u prostorijama SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada. Kasnije će tu obradu, uz odgovarajući izvještaj,  predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Mostar.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • SaraLee 20.05.2020.

    Tipicno Bosanski(muslimanski).Iz vlastitog iskustva mogu reci da im nema premca u izjavljivanju najgnjusnijih i najprimitivnijih psovki.Covjek od gadosti ne moze slusati sto oni mogu izgovoriti

  • Rex Croatorum 20.05.2020.

    Tvrtko i Katarina se u grobovima okrecu!

  • Fajlpz 19.05.2020.

    Najgora stvar što će ovaj ........ sada postat heroj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare