To je to što me zanima!

'Trebaju vam iluzije da budete sretni, a one su davno nestale'

Strani mediji prenijeli su vijest o proslavi ulaska Hrvatske u EU. Podsjetili su na građanski rat, probleme s korupcijom, visoku nezaposlenost i ekonomske probleme
Vidi originalni članak

Vijest o proslavi ulaska Hrvatske u EU popratili su i strani mediji, Tako BBC piše kako je gomila ljudi prisustvovala slavlju u Zagrebu. Podsjećaju kako je prošlo gotovo 20 godina od kraja rata za nezavisnost. Ipak, dopisnik podsjeća kako je zemlja zabrinuta zbog krize u eurozoni, a i zbog vlastitih ekonomskih problema. Citirao je umirovljenika Pavla Brkanovića koji se osvrnuo na situaciju u Španjolskoj i Grčkoj.

- Trebaju vam iluzije da budete sretni, ali iluzije su davno nestale - citira ga BBC. Reporter podsjeća kako europske vođe brine korupcija i organizirani kriminal u zemlji.

CNN piše kako je konačno gotova desetogodišnja kampanja balkanske države koja je proizašla iz krvavog građanskog rata.Također podsjećaju kako kreditni rejting smeća i problem korupcije neće nestati preko noći. Pišu i kako je nezaposlenost 17,3 posto te da su samo Španjolska i Grčka gore od nas. Još je ekonomist Will Bartlett u siječnju rekao kako EU neće biti lijek za hrvatsku ekonomiju. 

Blic je istaknuo Milanovićevu poruku ohrabrenja susjedima te kako je rekao da Hrvatska nikuda ne bježi i ostaje na podneblju na kojem je i do sada bila, ali s novom odgovornošću.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • sebring 02.07.2013.

    pa ako ti je draža samostalnost gdje svatko radi šta ga je volja,gdje ti je pola države na zavodu za zapošljavanje i u kreditima do grla da neznaju kako će prehraniti sebe i svoju familiju a firme se zatvaraju iz dana u dan onda oprosti ali mi nismo dobri gospodari i mi ne volimo ovu našu zemlju.

  • WOMANIZER 01.07.2013.

    to već znamo dobrano!

  • ivanfilip 01.07.2013.

    Upravo pročitao novine u Valenciji. Španjolci su neugoni i uvredljivi prema našem narodu.Označavaju nas divljacima koji se međusobno ubijaju,onima koji žele sjesti "za jasle" EU i uopće su bez pozitivnih konotacija prema novoj članici. Zapravo su mi digli tlak .

Komentiraj...
Vidi sve komentare