To je to što me zanima!

Trg maršala Tita neće mijenjati ime, ostaje u središtu Zagreba

Predsjednik Odbora Marin Knezović (SDP) rekao je da Trg maršala Tita u Zagrebu ime nosi već 61 godinu te je postalo uvriježeno među građanima. Neće se mijenjati
Vidi originalni članak

Članovi Odbora za imenovanje ulica, naselja i trgova odbili su zahtjev za preimenovanjem Trga maršala Tita u Zagrebu. Zagrebancija javlja kako su izvijestili da postoji nekoliko razloga da se taj zahtjev odbije. Kao najvažniji razlog naveli su tradiciju.Predsjednik Odbora Marin Knezović (SDP) rekao je da taj trg ime nosi već 61 godinu te je postalo uvriježeno među građanima. Zahtjeve za preimenovanjem usporedio je sa zahtjevima iz 19. stoljeća, dok se tražilo da se preimenuje Trg bana Jelačića i Trg Nikole Šubića Zrinskog.

Knezović je rekao da zahtjevi za preimenovanjem Trga maršala Tita obično dolaze prije izbora, a povezao je posljednje zahtjeve sa završenim parlamentarnim izborima.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • pješak 09.12.2011.

    Današnji svjetski poredak, a naročito evropski, je nastao 1945. na temeljima pobjede savezničke antifašističke koalicije u 2. svjetskom ratu. Sve zemlje članice te Koalicije smatraju Josipa Broza Tita svojim saveznikom. Kao što i jest. A Hrvatska se stalno poziva na svoj doprinos antifašističkoj borbi. Prema tome Titov trg treba ostati! To je neupitno.

  • KAJBUM_1 09.12.2011.

    TRG MARSALA TITA (JOSIP BROZ ) ! Braco Hrvati nemojmo pljuvat po svojoj Braci jer dragi Bog je taj koji placa grijehe a ne mi . Pobrinimo se da pokopamo naseg Jozu u Kumrovcu u njegovoj basti gdje i pripada po bozjem zakonu.

  • kinezpez 08.12.2011.

    koji jebeni narod,imati ime trga u glavnom gradu po najvećem zločincu koji je pobio najviše hrvata u povijesti

Komentiraj...
Vidi sve komentare