To je to što me zanima!

Tribunj zavijen u crno: Pregazio mladu djevojku ispred kućnog praga pa kukavički pobjegao

'Tko god da je kriv za Larinu smrt - naš je susjed', kažu mještani Tribunja, malog ribarskog mjesta u kojem je vozač naletio na djevojku stotinjak metara od njene kuće, i usmrtio je. Vraćala se s koncerta pješice
Vidi originalni članak

Svašta čovjek može zamisliti, ali bijeg s mjesta nesreće, i to s ovakvom posljedicom - to je neoprostivo, govore mještani na ulicama Tribunja. Uspavana hladna nedjelja, za obitelj pregažene Lare, 19-godišnje djevojke, strašan je završetak ove godine. Stotinjak metara od ulaza u obiteljsku kuću pregazio ju je vozač, koji je pobjegao s mjesta nesreće bez da je djevojci pružio pomoć. Policija je kasnije priopćila da je pronađen.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lara je bila odlična, mirna i dobra, nedavno je završila školu za farmaceutskog tehničara i tražila je ljekarnu u kojoj će odraditi pripravnički staž. U mjestu je bio koncert, nakon kojeg su svi krenuli kućama, tako i Lara. Ona do kuće nije stigla, kaže nam mještanin koji je među prvima došao na mjesto nesreće. I policija je, dodaje, ubrzo stigla, ali ništa više nije moglo biti učinjeno da se djevojku spasi.

- Vozač je upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka te u lijevom zavoju u usponu nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika, vidljivosti i preglednosti, uslijed čega je izgubio nadzor nad upravljačem. Izletio je na uzdignuti betonski nogostup te vozilom naletio na pješakinju, objavila je PU Šibensko-kninska.

24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA FOTO Policija pronašla auto vozača koji je usmrtio djevojku u Tribunju: Još tragaju za njim

Najgore od svega tek slijedi - umjesto da se zaustavio, vozač je pobjegao. Prometna policija našla je napušten auto iza sedam ujutro u okolici Tribunja, kažu Tribunjci, a u dodatnom izvješću policija je potvrdila ono što cijelo mjesto već zna. No, još uvijek se ne zna sa sto postotnom sigurnošću tko je vozio - otac od 60-ak godina, ili sin, koji nema vozačku dozvolu. Selo ih ne smatra uzornim građanima. Policijska patrola je ispred njihove kuće.

Ribarsko mjesto od samo tisuću i pol stanovnika ne pamti ovakvu tragediju.

- Otkazujemo javna adventska događaja i do, zaključno sa srijedom, proglašavamo trodnevnu žalost, rekao je načelnik Općine Tribunj, Marko Grubelić, dodajući kako je vrijeme noćas stalo zajedno sa srcem mlade sumještanke, krasne djevojke.

- Što god rekli, ne može promijeniti činjenicu da Lara više nije s nama, rekao je prvi čovjek općine, ne skrivajući tugu zbog tragedije.

TUGA U DALMACIJI U prometnoj nesreći u Tribunju poginula djevojka (19): 'Bila je krasno dijete, velika tragedija'

Pred kućom poginule djevojke skupila se obitelj, no nisu mogli snaći snage da kažu išta, još su u nevjerici. Tko god da je krivac, bit će u ovom malom mjestu i susjed.

Cijelo selo je bilo na koncertu, pričaju mještani. Svi su išli kućama, kako je tko mogao, i čini im nestvarnim da netko pogine na taj način, i to pred kućom. Radi se o zavoju, kažu, nije im jasno kako je moguće da je išao toliko brzinom. Na cesti tragova nema, sve je oprano, sanirano, vrlo brzo. Ostaje samo nevjerica. Sve se dogodilo baš u doba slavlja, i u mjesecu dobre energije i želja, mjesto je ostalo bez mlade djevojke koju svi opisuju kao krasnog člana male zajednice, kao i njene roditelje. Za obitelj vozača, naprotiv, nitko nije imao lijepih riječi - opisuju ih kao ljude sklone incidentnom ponašanju i "trošenju raznih opijata". No, na redu je policija koja tek prvo treba pronaći tko je skrivio Larinu smrt, i u kakvom je stanju bio.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • liliZG2.0 18.12.2023.

    drogu će mu uzeti kao olakotnu okolnost , jer nisi svoj kada si drogiran,....takav je naš zakon...

  • krokoroko 18.12.2023.

    SIGURNOST I POVJERENJE; E PA STERAM K....C uSIGURNOST I PVJERENJE.

  • charles_bronson 18.12.2023.

    Da taj satre moju kćer, volio bih da čim prije izađe iz zatvora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare