To je to što me zanima!

Trovanje špijuna i kćeri: Trag nervnog otrova našli u pizzeriji

Velika Britanija: Sergeja Skripala i njegovu kćer pronašli su dva sata nakon večere na klupi u parku u kritičnom stanju, a istražitelji vjeruju kako nitko drugi od gostiju, koji su bili u restoranu u isto vrijeme, nije ugrožen
Vidi originalni članak

Tragovi nervnog otrova koji je korišten u napadu na dvostrukog ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer Juliju, pronađeni su u engleskom restoranu u kojem su jeli prošle nedjelje, doznaje BBC.

Ostaci supstance kojom su špijun i njegova kćer otrovani, pronađeni su u dijelu pizzerije Zizzi u Salisburyju tijekom forenzičnog pregleda.

OTROVALI GA Britanska policija ima 200 svjedoka napada na špijuna

Podsjetimo, oca i kćer pronašli su dva sata nakon večere na klupi u parku u kritičnom stanju, a istražitelji vjeruju kako nitko drugi od gostiju, koji su bili u restoranu u isto vrijeme, nije ugrožen. Za sada se nikog tko je tada bio u restoranu ne povezuje s trovanjem. No, pretrage u pizzeriji još traju.

No, osim pizzerije, istražitelji pregledavaju i klupu na kojoj su otac i kćer pronađeni, kao i Skripalov dom, Mill pub u kojem su također bili, te groblje na kojem su pokopani špijunova supruga i sin.

Policiji u istrazi pomaže i vojska. U rasvjetljavanje ovog slučaja uključeno je 250 inspektora za borbu proti terorizma. Do sada su prikupili 200 materijalnih dokaza, te ispitali više od 240 svjedoka.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Pinkerton 12.03.2018.

    Kim Philby, Britanac koji je špijunirao za Ruse, uspio je pobjeći i doživjeti starost. Umro je sa 76 godina u Moskvi od zatajenja srca. Ali nije mu se posrećilo s Rusima. Kad je stigao u Moskvu, saznao je da nema čin pukovnika kako je vjerovao i dobio je plaću od mizernih 500 rubalja. Život mu je prošao slušajući na radiju BBC, u piću, samoći i depresiji. Pokušao si je muke prekratiti rezanjem žila na rukama, ali nije uspio.

  • Eva Maras 11.03.2018.

    250 inspektora i vojska sudjeluje u istrazi, a koliko ih sudjeluje u istragama kad netko ubije poštena čovjeka?

  • Symbian 11.03.2018.

    Prodavao je kolege, mogao je računati da će biti posljedica?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare