To je to što me zanima!

Trump u porazu krši običaje: Žele pogubiti trojicu osuđenika

Trump još uvijek nije prihvatio poraz na izborima. Uporan je u namjeri da se pogubi tri kriminalca, iako to vlade tradicionalno ne rade u "prijelaznom razdoblju" između predaje vlasti
Vidi originalni članak

Administrcija američkog predsjednika Donalda Trumpa uporna je u namjeri da se pogube osuđeni kriminalci unatoč tradiciji da se vlade na odlasku suzdržavaju od te prakse.

VIDEO: GIULIANI CITIRAO I FILMOVE Rudy se rastopio: Toliko žustro sipa teorije o krađi glasova da mu je procurila boja za kosu

Naime, sljedeći tjedan Ministarstvo pravosuđa planira pogubiti osuđenog ubojicu Orlanda Halla iako se radi o kompleksnom suđenju za kojeg postoje sumnje da je ukaljano rasizmom, prenosi AFP.

Afroamerikanac Hall osuđen je 1995. godine zbog sudjelovanja u otmici, silovanju i ubojstvu 16-godišnje djevojčice Lise Rene zbog čega je i dobio smrtnu kaznu.

NE ODUSTAJE Trumpovi odvjetnici od suda zatražili da ga proglasi pobjednikom u Pennsylvaniji

Njegovo smaknuće bilo bi osmo po redu koje je počinila savezna vlada otkako je Trumpova administracija u srpnju nastavila provoditi smrtnu kaznu i tako okončala 17-godišnju stanku zbog rasprave o načinima izvršavanja i širem protivljenju toj praksi.

Trump je izgubio izbore 3. studenog i premda odbija priznati poraz, izabrani demokratski predsjednik Joe Biden, koji se protivi smrtnoj kazni, trebao bi stupiti na dužnost 20. siječnja. 

49-godišnji Hall ne poriče da je počinio ubojstvo 1995. godine, međutim, njegovi odvjetnici Marcia Widder i Robert Owen tvrde da je potpuno bjelačkoj poroti bilo onemogućeno saznati informacije o njegovom porijeklu u siromašnom, nasilnom domu i dobrim djelima koja je počinio kroz život kao i ispriku obitelji.

TRUMP IMA NOVE ZAHTJEVE Američki sudac skeptičan: 'Vi zapravo od ovog suda tražite da poništi 6,8 milijuna glasova'

- Da su porotnici znali ove informacije o gospodinu Hallu vjerujemo da bi mu poštedjeli život, unatoč tome što je priznao  strašan zločin - rekli su.

TUŽBA ZBOG LISTIĆA Sud u Pennsylvaniji počeo je sa saslušanjem: Trump želi osporiti izbore i pobjedu Joea Bidena

Halla će pogubiti injekcijom pentobarbitala u kaznionici u Terre Hauteu u Indiana, osim ako Vrhovni sud ne prihvati žalbu u zadnjem trenutku. Ministarstvo pravosuđa planira još dva smaknuća u prijelaznom razdoblju između predaje mandata..

Idi na 24sata

Komentari 31

  • stringerx 20.11.2020.

    luzer

  • hans1978 20.11.2020.

    Demokrati u Americi su još uvijek ljuti na Republikance jel su oslobodili njihove robove...

  • 20.11.2020.

    Znači lik je priznao i sada ga mediji brane jer je crnac a da je bijelac pisali bi o njemu godinama kao primjer rasizma.... Kre...na kvadrat i licemjerstvo na 50tu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare