To je to što me zanima!

Trump zahvalio Bannonu: 'On je brana protiv 'lažnih vijesti'

Predsjednik Trump zahvalio je 63-godišnjem Bannonu na njegovoj službi. Bannon je preuzeo Trumpovu kampanju deset tjedana prije izbora u studenome proširivši nacionalističku retoriku i teme
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je zahvalio svojem bivšem glavnom strategu Steveu Bannonu za kojeg je predvidio da će biti možda "i bolji" nego prije u borbi protiv "lažnih vijesti".

Bannon je u petak napustio Bijelu kuću i odmah se vratio na svoj prijašnji posao izvršnog urednika ultradesnog medija Breitbart News.

Predsjednik Trump zahvalio je 63-godišnjem Bannonu na njegovoj službi. Bannon je preuzeo Trumpovu kampanju deset tjedana prije izbora u studenome proširivši nacionalističku retoriku i teme. 

Bannon će "biti oštar i pametan novi glas u @BreitbartNews ... možda čak i bolji nego prije. Lažnim vijestima treba konkurencija", poručio je Trump. 

Bannon je za Bloomberg News rekao da "ide u rat za Trumpa protiv njegov protivnika - na Capitol Hillu, u medijima i korporativnoj Americi".

Portal je objavio da je Bannon, koji je bio njegov urednik prije nego što se lani uključio u Trumpovu kampanju, u petak navečer već održao sastanak s urednicima. 

Odlaza Stevea Bannona iz Bijele kuće zadnja je u nizu promjena u dosadašnjem burnom Trumpovu mandatu. 

Američka mreža CNN objavila je fotografiju snimljenu osam dana od Trumpove inauguracije na kojoj je snimljen u društvu pet najbližih saradnika, a od njih je do danas na dužnosti ostao samo jedan, potpredsjednik Mike Pence.

Od tada je prošlo 202 dana i uz Trumpa više nisu ni predstojnik ureda Reince Priebus, ni Steve Bannon, ni glasnogovornik Sean Spicer, a ni savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn.

CNN podsjeća i na druge suradnike koji nisu na fotografiji, a nisu više u Bijeloj kući: Jason Miller, Mike Dubke i Anthony Scaramucci. 

"Ne vjerujte lažnim vijestima. Bijela kuća radi VRLO DOBRO. Naslijedio sam KAOS i upravo to popravljam", napisao je 18. veljače, podsjeća CNN te zaključuje da fotografija dokazuje koliko je Trumpova tvrdnja bila i ostala pogrešna. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • TVRDOGLAVI SVABO 21.08.2017.

    Nemože on Ninšta on je Figura USA vlada privatizirana vojna Industrija, cilj je zarada krvlju ostalih naroda pa i vazala (Koji upotrebljavaju Vaselin ;)

  • intellectus 20.08.2017.

    Činjenica je da je Trump naglašeno američki Predsjednik, nekima to očito smeta! Šta će ispasti na kraju balade uistiniu je teško prognozirati, nešto će se sigurno mijenjati. Ovakav svjetski poredak je loš, a da li je Trump spreman/ sposoban, voljan nešto veliko promijeniti je velika zagonetka, ja ne vjerujem....P.S ne odgovaram uhljebima i čoporašima!

  • mily 20.08.2017.

    po povratku sa ,,plaćenog godišnjeg,, očekujem hitan odlazak i izvještavanje ispred ograde u Americi:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare