Obavijesti

News

Komentari 11

Trump zahvalio Bannonu: 'On je brana protiv 'lažnih vijesti'

Trump zahvalio Bannonu: 'On je brana protiv 'lažnih vijesti'
1

Predsjednik Trump zahvalio je 63-godišnjem Bannonu na njegovoj službi. Bannon je preuzeo Trumpovu kampanju deset tjedana prije izbora u studenome proširivši nacionalističku retoriku i teme

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je zahvalio svojem bivšem glavnom strategu Steveu Bannonu za kojeg je predvidio da će biti možda "i bolji" nego prije u borbi protiv "lažnih vijesti".

Bannon je u petak napustio Bijelu kuću i odmah se vratio na svoj prijašnji posao izvršnog urednika ultradesnog medija Breitbart News.

Predsjednik Trump zahvalio je 63-godišnjem Bannonu na njegovoj službi. Bannon je preuzeo Trumpovu kampanju deset tjedana prije izbora u studenome proširivši nacionalističku retoriku i teme. 

Bannon će "biti oštar i pametan novi glas u @BreitbartNews ... možda čak i bolji nego prije. Lažnim vijestima treba konkurencija", poručio je Trump. 

Bannon je za Bloomberg News rekao da "ide u rat za Trumpa protiv njegov protivnika - na Capitol Hillu, u medijima i korporativnoj Americi".

Portal je objavio da je Bannon, koji je bio njegov urednik prije nego što se lani uključio u Trumpovu kampanju, u petak navečer već održao sastanak s urednicima. 

Odlaza Stevea Bannona iz Bijele kuće zadnja je u nizu promjena u dosadašnjem burnom Trumpovu mandatu. 

Američka mreža CNN objavila je fotografiju snimljenu osam dana od Trumpove inauguracije na kojoj je snimljen u društvu pet najbližih saradnika, a od njih je do danas na dužnosti ostao samo jedan, potpredsjednik Mike Pence.

Od tada je prošlo 202 dana i uz Trumpa više nisu ni predstojnik ureda Reince Priebus, ni Steve Bannon, ni glasnogovornik Sean Spicer, a ni savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn.

CNN podsjeća i na druge suradnike koji nisu na fotografiji, a nisu više u Bijeloj kući: Jason Miller, Mike Dubke i Anthony Scaramucci. 

"Ne vjerujte lažnim vijestima. Bijela kuća radi VRLO DOBRO. Naslijedio sam KAOS i upravo to popravljam", napisao je 18. veljače, podsjeća CNN te zaključuje da fotografija dokazuje koliko je Trumpova tvrdnja bila i ostala pogrešna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.