To je to što me zanima!

Trumpovi fanatici umrli su u pohodu na Kongres: Srčani udar, moždani i stampedo...

Rulja koju je Donald Trump nahuškao na Washington napala je policajce, u neredima je umrlo petero, četvero Trumpovih simpatizera i policajac kojeg su prosvjednici udarili aparatom za gašenje požara
Vidi originalni članak

Trumpova rulja upala je u srijedu u zgradu Kongresa, jednu od vrhovnih američkih institucija, dok je u tijeku bilo potvrđivanje Joe Bidena kao novog predsjednika.

STRAVA NA CAPITOL HILLU Priča o užasu u Americi je priča o vjeri u čovjeka koji kaže da pijenje dezinficijensa ubija virus

Horda koju je Donald Trump nahuškao na Washington u nezapamćenom udaru na demokraciju napala je policajce, u neredima je umrlo petero, četvero Trumpovih simpatizera i policajac kojeg su udarili aparatom za gašenje požara.

Pogledajte video: Udar na demokraciju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Srčani udar, moždani i stampedo

Dvoje Trumpovih fanatika umrlo je od srčanog i moždanog udara, Roseanne Boyland je preminula nakon što su je pregazili na početku nereda prilikom pokušaja ulaska u zgradu, a Ashli Babbit upucala je policija u zgradi Kongresa.

UŽIVO IZ WASHINGTONA Demokrati u ponedjeljak iznose optužbe za Trumpov opoziv

Ashli Babbit bila je vojna veteranka i velika obožavateljica Trumpa. Policija je pokrenula istragu, ali nisu otkrili tko je osumnjičen. Dvoje svjedoka kazali su za CNN da je Babbit pokušala ući kroz razbijeni prozor u kongresnu dvoranu, a prije no što je uspjela, pala je u lokvi krvi.

Tvrde da ju je upucao policajac.

Foto: Ashli Babbit, tvrde da ju je upucala policija

Kevin Greesom (55) iz Alabame bio je također dio rulje koja je provalila u Kongres. Imao je visok tlak. Usred pokušaja ulaska u Kongres dobio je srčani udar, potvrdila je obitelj, prenosi Mirror.

Neki od komentara koje je pokojni Kevin ostavio bili su 'Idemo vratiti ovu je*enu zemlju, napunite oružje i na ulicu!'.

Foto: Kevin Greesom (55) iz Alabame

Benjamin Phillips (50) iz Pennsylvanije bio je programer, uspostavio je i web stranicu preko koje je organizirao transport prosvjednika. Preminuo je tijekom upada u Kongres od moždanog udara.

Foto: Benjamin Phillips, programer

Roseanne Boyland (34) iz Georgije vjerojatno je pregažena u stampedu tijekom prosvjeda, objavila je njezina obitelj.

Policajci su je pokušali reanimirati na mjestu nesreće, koji sat kasnije proglašena je mrtvom. 

Foto: Roseanne Boyland su najvjerojatnije pregazili

 

Idi na 24sata

Komentari 194

  • 09.01.2021.

    marko snidaric, sramota je tako nesto napisati, znam da je "bobasticno" ali ipak sramota, zamisli da netko tako pise o tvojim najmilijima, polako jos ne radis za twitter

  • darko122 08.01.2021.

    Čudno kako je svijet različit u USA i EU u parlament upada rulja, a u Ukrajini, Srbiji, Libiji borci za slobodu, pravednici. Sad malo me moj IQ, jednak broju košulje, žulja zašto smo tako nepristojni prema Amerima, kad oni naše i susjedove  kulturno i civilizirano zovu borci za slobodu, a mi njihove rulja, ni pošteno kaj je je. 

  • 08.01.2021.

    Policija je propustila prosvjednike da prođu. Sve namješteno. Ocrnjuju Trumpa, a ono antife uništavale! Toliko o objektivnosti i demokraciji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare