To je to što me zanima!

Trumpovi pristaše bijesni nakon upada FBI-a u njegov dom: A zašto malo ne istražuju i druge?

Okupljeni skandiraju te mašu zastavama s natpisima podrške 'Make Votes Again', 'Keep America Great' i 'In Trump I Trust'.
Vidi originalni članak

Agenti FBI-ja upali su na imanje Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, a vijest je izazvala burne reakcije diljem Sjedinjenih Američkih Država. Naime, pristaše bivšeg američkog predsjednika okupili su se ispred rezidencije Mar-a-Lago te tamo prosvjeduju protiv FBI-jeve akcije.

POGLEDAJTE VIDEO: Bijesne Trumpove pristaše

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

‘POD OPSADOM SAM’ FBI upao na Trumpovo imanje: ‘Provalili su čak u moj sef!’

Okupljeni skandiraju te mašu zastavama s natpisima podrške 'Make Votes Again', 'Keep America Great' i 'In Trump I Trust'. Neki pristaše na majicama imaju prekriženu sliku američkog predsjednika Joea Bidena s natpisom 'Not my dictator' ('Nije moj diktator').

Jedna od okupljenih Trumpovih pristaša, žena iz Kube (56), rekla je da je došla Trumpu izraziti podršku te da ne razumije zašto FBI ne istražuje sina trenutnog američkog predsjednika Joea Bidena Huntera Bidena ili muža Nancy Pelosi, predsjednicu Zastupničkog doma Sjedinjenih Država.

- Ovaj nenajavljeni upad u moj dom nije bio potreban niti primjeren. Mar-a-Lago trenutačno je pod opsadom, napala ga je i okupirala velika skupina agenata FBI-a. Čak su provalili u moj sef - rekao je Trump. 

Kako piše CNN, pozivajući se na dobro obaviješten izvor, pretraga je započela u ponedjeljak rano ujutro po lokalnom vremenu i čini se da su istražitelji fokusirani na dio gdje su Trumpovi uredi i osobne prostorije. 

ZAOŠTRENI ODNOSI Zašto je Tajvan toliki problem? Kina ga želi za sebe, SAD ih nije priznao, a prodaje im oružje

Američko ministarstvo pravosuđa pokrenulo je ranu fazu istrage o Trumpovom odnošenju službenih predsjedničkih dokumenata na imanje na Floridi, rekao je u travnju izvor upoznat s tim pitanjem.

Istraga je uslijedila nakon što je američka Nacionalna uprava za arhive i spise u veljači obavijestila Kongres da je pronašla oko 15 kutija dokumenata Bijele kuće, uključujući povjerljive materijale, koje je Trump odnio na svoje imanje Mar-a-Lago.

SVE ZBOG POREZNIH OLAKŠICA? Američki mediji tvrde: Trump je pokopao bivšu suprugu Ivanu na golf terenu zbog poreza

Nadzorni odbor Zastupničkog doma američkog Kongresa tada je objavio da proširuje istragu o Trumpovim postupcima i zatražio od Nacionalne uprave za arhive da dostavi dodatne informacije. Trump je prethodno potvrdio da je pristao vratiti određene zapise u arhiv, nazvavši to "običnim i rutinskim procesom".

Idi na 24sata

Komentari 22

  • DinoAKA ljubiša 10.08.2022.

    Može o Bidenovom laptopu malo?

  • Regija. 09.08.2022.

    Kako nisu bili tako agilni kad je Clintonica bila u pitanju, onda su zataškavali. A ona top secret dokumente držala doma na privatnom serveru, te uništila na tisuće mailova i dokumenata. Onda su Demokrati ne samo šutjeli, nego i zataškavali i na kraju spriječili i zaustavili istragu.

  • 09.08.2022.

    Veliki desničarski patriot…..manipulira, mulja, ne plaća poreze i kao bori se za narod. Nevjerojatno da takvima može netko vjerovati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare