To je to što me zanima!

'Tuđman je ujedinio hrvatski narod, trebamo biti zahvalni'

Uoči ponoći 10. prosinca 1999. u Zagrebu je umro dr. Franjo Tuđman, utemeljitelj moderne hrvatske države i njezin prvi predsjednik. Premijer Plenković kaže da će njegovo djelo biti sve više cijenjeno...
Vidi originalni članak

Dr. Franjo Tuđman bio je državnik, prepoznao je znakove vremena, ujedinio hrvatski narod s jasnom idejom nacionalne pomirbe i mislim da mu na tome možemo biti zahvalni. Njegovo će djelo, kako vrijeme bude odmicalo biti još više cijenjeno, a njegove misli i doktrina biti integralni element u društvu, kazao je premijer Andrej Plenković u petak na komemoraciji za utemeljitelja HDZ-a dr. Franju Tuđmana, prenosi HRT

- Ono što razlikuje dr. Franju Tuđmana od mnogih političkih mislioca jest da mu je njegovo povijesno znanje, izraziti smisao za razumijevanje šireg konteksta zbivanja u svijetu i predviđanje povijesno-političkog razvoja mnogih događaja omogućilo u konačnici da ostvari svoje ideje i viziju - na dobrobit obnove hrvatske državnosti i njezina mjesta u svijetu - kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Komemoracija za prvog predsjednika Republike Hrvatske se održava u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma u Zagrebu, a prisustvuju joj brojni političari, saborski zastupnici i članovi HDZ-a.

Uoči ponoći 10. prosinca 1999. u Zagrebu je umro dr. Franjo Tuđman, utemeljitelj moderne hrvatske države i njezin prvi predsjednik. Posljednji se put u javnosti pojavio s već vidljivim bolovima na dan Svih svetih na Oltaru domovine na Medvedgradu.

 

Idi na 24sata

Komentari 250

  • kiki123blazevic007@gmail.com 11.12.2017.

    sinkopa hahahahhahhh sinkopa hhahahahajajjaaj bljak

  • dalbon 10.12.2017.

    tuđman je zbilja ujedinio mrtve Hrvate sad su svi 2 metra ispod zemlje zahvaljujuci njemu i njegovim ratovima

  • kara marko 10.12.2017.

    Prije razjedinio nego ujedinio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare